Start Ontmoetingswinkel in het hart van Geleen

25 sep 2022, 10:05 Nieuws
ontmoetingswinkel leger des heils geleen centrum
Op zaterdag 1 oktober om 13:00 uur opent Ontmoetingswinkel ‘Os Hoes’ haar deuren in het hart van Geleen.
Het betreft een samenwerking tussen de Evangelische gemeente Geleen en het Leger des Heils. Aalt Fikse van het Leger des Heils; “We gaan graag de samenwerking aan om zoveel mogelijk buurtsteunpunten op te zetten. Landelijk zetten we in om als het ware een ‘deken van huiskamers’ om Nederland aan te leggen, zodat niemand in de kou staat”. Niek Jan van Egdom van de Evangelische gemeente; “Wat is het mooi dat we dit pand van de eigenaar mogen gebruiken om er te zijn voor onze medemens. Daarom hebben we ook gekozen voor de naam ‘Os Hoes’. Het is van ons samen. Koffie en thee zijn gratis”.
De Ontmoetingswinkel wordt gevestigd aan de Markt 91. Er komt een 2e kans kledingwinkel en een koffiecorner. Met de gedachte; ‘voor de buurt – door de buurt’ wil deze plek er zijn voor eenieder die het fijn vindt om op verhaal te komen en tegelijkertijd te winkelen. In het Ontmoetingscentrum is iedereen welkom voor een kopje koffie en thee en persoonlijke aandacht. De Ontmoetingswinkel is vanaf 1 oktober op de zaterdagen en donderdagen geopend van 13.00 – 16.00 uur. De wens is om uit te breiden naar meerdere dagdelen per week.
Naast bezoekers, zijn ook vrijwilligers welkom om mee te helpen in de winkel en aan de koffietafel. Omwonenden die kleding willen doneren, kunnen dit afgeven tijdens openingstijden of bellen met het telefoonnummer 06-51741725. De ontmoetingswinkel wordt gerund door vrijwilligers. De Ontmoetingswinkel aan de Markt 91 heeft een tijdelijk karakter, aangezien het pand te huur blijft staan. In 2020 opende het Leger des Heils al de permanente Ontmoetingswinkel De Koempel op Lindenheuvel.