Start Sociaal Plein inloopmoment in Bibliotheek Ligne

21 jan 2020, 8:00 Nieuws
bibliotheek de domijnen ligne sittard
Vanaf 23 januari is het inloopmoment Sociaal Plein van Partners In Welzijn gevestigd in Bibliotheek Ligne.
Inwoners uit de wijk kunnen dan op donderdagochtend terecht met vragen over welzijn, zorg en inkomen in Bibliotheek Ligne. Bibliotheek De Domijnen gaat als brede maatschappelijke bibliotheek graag de samenwerking aan met diverse partners bij overheden en binnen het sociaal domein.
Het Sociaal Plein is dé plek waar elke inwoner die vragen heeft voor zich zelf of voor een ander, over welzijn, zorg en inkomen terecht kan en verder geholpen wordt door medewerkers van Partners In Welzijn. Met vragen over (mantel)zorg, voorzieningen, ontmoeting, de buurt, schulden, vrijwilligerswerk, beweging, eenzaamheid, opgroeien en opvoeden kun je terecht bij het Sociaal Plein.
Vanaf 23 januari is het sociaal plein elke donderdagochtend van 09:30 tot 12:00 uur in Bibliotheek Ligne aanwezig op de derde verdieping.
Vanuit De Domijnen wordt dan tevens gestart met een inloop Koffie met taal.Tijdens Koffie met taal kunnen bezoekers terecht bij een bibliotheekmedewerker met hun vragen over taal en leren. Ook kan er meegedaan worden met taalspellen en taalactiviteiten onder het genot van een kopje koffie. Deze inloop is eveneens op donderdagochtend van 10:00–11:00 uur in Bibliotheek Ligne op de derde verdieping.