Steek tussen de gerechten door wat op over de lokale geschiedenis!

08 okt , 18:00 Nieuws
maaltijd van de geschiedenis achlievetijd 61323
© Regioarchief Sittard-Geleen
Heb je interesse in de lokale historie van Sittard-Geleen? En ben je ook in voor een gezellige, smakelijke én leerzame avond?
Schrijf je dan uiterlijk op vrijdag 11 oktober in voor de Maaltijd van de Geschiedenis, die op woensdag 16 oktober wordt gehouden in het gebouw van Heemkundevereniging Geleen aan de Jupiterstraat 35A.
De Maaltijd van de Geschiedenis wordt gehouden in het kader van de Maand van de Geschiedenis.
Tussen de gerechten door ben je getuige van een aantal boeiende voordrachten. Lina Zeilstra verhaalt over de Heksenwaan in Limbricht anno 1674. Peter Vossen vertelt het levensverhaal van Sittards 'stadsprofeet' Zefke Mols (1874-1955), waarna Ad Hoogenboom stilstaat bij Frans Leufkens, de “vorst” van Geleen. En na de laatste gang stelt Roy Jacobs met Wrong plane, wrong pilot de fouten aan de orde in de berichtgeving rond de in september 1944 bij Obbicht neergestorte P47 Thunderbolt van Flight Lt. Kling.
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Federatie Historie Sittard-Geleen-Born, Heemkundevereniging Geleen en het Regioarchief Sittard-Geleen. Deze activiteit vindt plaats in het pand Jupiterstraat 35a te Geleen, van 17:00 tot 19:30 uur.
Deelnemen aan deze Maaltijd van de Geschiedenis kost slechts 25 euro per persoon.
Aanmelden uiterlijk 11 oktober via het e-mailadres [email protected]. Als u alleen vegetarisch wilt eten dan dit bij de aanmelding aangeven. Verder moet u voor deelname 25 euro overboeken naar de Federatie Historie Sittard-Geleen-Born, rekeningnummer NL 13 RABO 0112347452, onder vermelding van Maaltijd van de Geschiedenis 2024.