Stichting Jacob Kritzraedt viert zeventigste verjaardag

12 apr 2022, 12:00 Nieuws
jezuietenkapel schootsvelden sittard
In 1952 werd de Stichting Jacob Kritzraedt opgericht. Aanleiding was het voornemen van het toenmalige stadsbestuur om een deel van de unieke Sittardse stadswallen af te gaan graven.
Samen met de inwoners van de stad lukte het om dit te voorkomen. Sindsdien zet de Stichting zich in voor het behoud van het lokaal en regionaal erfgoed.
Dit jaar bestaat de Stichting Jacob Kritzraedt 70 jaar, een leeftijd die de in 1602 geboren naamgever van onze Stichting bij zijn overlijden in 1672 (bijna) bereikte. De Kritzraedtstichting wil daarom de jaartallenreeks 1602–1672–1952–2022 niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Het jubileumjaar start op zaterdag 30 april om 14:00 uur met de onthulling van een informatiebord bij de Jezuïetenkapel op het vroegere Serviamterrein, net buiten de Ursulinentuin. Verder organiseert de stichting in de loop van het jaar een aantal educatieve activiteiten voor jong en oud, zoals lezingen, een expositie in de Grote Kerk en een film over Kritzraedt. Ook wordt er aan het eind van het jaar een boek uitgegeven over de ontdekte correspondentie van Jacob Kritzraedt met Joannes Bollandist.