Stier van TisNiksEnTwurtNiks is vertrokken

12 aug 2016, 10:27 Nieuws
stier tisniksentwurtniks naar het stort
De rode stier, die sinds het jubileumfeest van de Sittardse kapel TisNiksEnTwurtNiks op de schootsvelden was blijven staan, is vrijdagochtend weggehaald.
De blikvanger was daar door leden van de kapel neergezet om aandacht op het jubileum te vestigen, maar werd vergeten bij het opruimen van het feestterrein. Sommigen stoorden zich daaraan, anderen vonden het object op die plek juist geweldig leuk staan. Maar nu is ie weg. De stier had overigens zijn beste tijd gehad en begon al tekenen van ontbinding te vertonen.

Waarom een stier?

De vraag blijft waarom TisNiksEnTwurtNiks een stier als feestmascotte heeft gekozen. Het antwoord heeft te maken met de vriendschapsbanden die de kapel onderhoudt met de stad Arles. Deze historische stad in de Franse Camargue is onder meer bekend van het stierenrennen. De wilde Camargue-stieren spelen bij elk feest in Arles een rol, ze verenigen jong en oud in een gezamenlijk enthousiasme. Tijdens het jubileumfeest was er ook een band uit Arles aanwezig.
"Vertrouw niet op hun onschuldige uiterlijk als ze in de velden grazen. Zodra een stier van de kudde wordt gescheiden, laat hij zijn wilde karakter zien," zo valt te lezen op deze Nederlandstalige pagina van de website van de stad Arles
. Dat gold niet voor het solitaire exemplaar op de Sittardse schootsvelden.
tisniksentwurtniks stier en feesttent