Stoptrein Sittard-Heerlen rijdt straks door naar Kerkrade

07 okt 2016, 17:53 Nieuws
arriva trein 2
Arriva
Vanaf 11 december neemt Arriva het openbaar vervoer in Limburg over van Arriva. Daar horen ook de nu nog door NS verzorgde stoptreinverbindingen Heerlen-Roermond en Maastricht Randwyck-Roermond bij.
De stoptreinverbinding Sittard-Heerlen wordt gewijzigd in Sittard-Heerlen-Kerkrade en krijgt van Arriva de lijnaanduiding S3. Daarmee vervalt de directe verbinding tussen Maastricht en Kerkrade. De verbinding Maastricht-Roermond krijgt de lijnaanduiding S2.
De treinverbindingen die door Arriva vanaf 11 december in Limburg verzorgd worden zijn:
  • S1 Nijmegen - Venray - Venlo - Roermond
  • S2 Roermond - Sittard - Maastricht Randwyck
  • S3 Sittard - Heerlen – Kerkrade
  • S4 Stoptrein Maastricht Randwyck - Valkenburg - Heerlen
  • S5 Sneltrein Maastricht Randwyck – Valkenburg – Heerlen
Alle treinverbindingen rijden de gehele dag twee keer per uur. Tussen Venray en Nijmegen rijden de treinen op werkdagen overdag (tussen 6:30 en 18:30 uur) 4 keer per uur, hierdoor ontstaan meer en betere aansluitingen op de buslijnen. In Venlo sluiten alle treinen ieder halfuur op hetzelfde moment op elkaar aan, ook op de Intercity’s naar Helmond en Eindhoven en trein naar Düsseldorf. Alle stoptreinen in Maastricht rijden door naar Maastricht Randwyck. Vanuit Kerkrade reizen mensen zonder overstap naar Sittard en met een korte overstap in Heerlen op de sneltrein naar Maastricht.