Succesvolle deelname KH Aurora aan 3rd European Music Competition

17 jun 2023, 20:00 Nieuws
koninklijke harmonie aurora 37 of 43 52952521388 o
Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht-Papenhoven heeft begin juni succesvol deelgenomen aan de 3rd European Music Competition.
Na een maandenlange voorbereiding, waarin de progressie met elk concert hoorbaar was presenteerde Aurora het programma Pelgrimstocht. Zowel het 'generaal concert' tijdens het Maasgouwtoernooi in Obbicht als de grote apotheose in Luxemburg werden zeer goed ontvangen.
Het korps behaalde bij het Maasgouwtoernooi als voorproefje het predicaat zeer goed. De jury had lovende woorden voor het programma, wat zeer strak in elkaar stak, en gaf op de valreep nog enkele kleine tips mee voor dirigent Christiaan Janssen en korps.
Zondagochtend 6 juni vertrok een delegatie van meer dan 100 muzikanten en supporters op haar Pelgrimstocht van 220 km naar Luxemburg-stad. De sfeer was goed, de tips werden bij het inspelen nog even besproken, en om 14:25 uur was het eindelijk zo ver. Het prachtige, vijfdelige programma werd uitstekend uitgevoerd tijdens de 3rd European Music Competition! Het korps piekte op het perfecte moment, voor de ogen en oren van de zwaar bezette jury, die onder leiding stond van niemand minder dan Jan Cober. Het zeer pittige verplichte werk werd beloond met maar liefst 92 punten, het vrije deel met 91.6. Dit leverde het geweldige resultaat van 91.80 punten en Lof der Jury op! Hiermee behaalde Aurora de tweede plaats in de harmonie-divisie.
Om dit geweldige resultaat te vieren organiseert Koninklijke Harmonie Aurora op vrijdag 7 juli vanaf 19:30 uur een feestelijke receptie, gevolgd door een beachparty in Café-Zaal Aurora in Grevenbicht. U bent van harte welkom.