TC Panta Rhei voorlopig nog in oude clubhuis

11 mrt 2015, 16:01 Nieuws
od08b7j5ygpldwoyq9aqeudlz panta rhei
Voorlopig moeten de leden van Tennisclub Panta Rhei in Limbricht zich nog zien te redden met de oude huisvesting aan de Allee. Op 1 april, bij de start van het nieuwe tennisseizoen, wordt het gebouwtje noodgedwongen opnieuw in gebruik genomen.
Dat betekent extra werk voor gemeente, Panta Rhei en de Sportstichting. Het onderkomen was in de laatste weken van 2014 al onklaar gemaakt in afwachting van de nieuwbouw. Die moet echter worden uitgesteld, omdat de aanbesteding veel duurder uit is gevallen dan dat er budget beschikbaar is. In plaats van de begrote 300.000 euro zouden de plannen uitkomen op 550.000 euro, bijna het dubbele. Naar verwachting wordt de nieuwbouw nu niet eerder dan einde van dit jaar in uitvoering genomen, want eerst zullen de bouwplannen zodanig aangepast moeten worden dat realisatie binnen budget plaats kan vinden.
“Op dit soort momenten is het zaak om geen overhaaste beslissingen te nemen en met alle betrokken partijen de juiste koers te kiezen”, zegt Ruud Storcken (voorzitter Panta Rhei). “Dit vergt creativiteit van de beschreven partijen om te komen tot een bijstelling van het plan.” Wethouder Guyt (Sport) vult aan: “Ik ben blij dat de club deze tegenvaller sportief opvat en constructief met ons kijkt naar een oplossing. Daarvoor is een collegevoorstel in voorbereiding, waarop ik nu niet vooruit wil lopen. Belangrijk voor de leden is dat er het komende seizoen gewoon tennis gespeeld kan worden.”
Nieuwbouw
Ruim een jaar geleden is een start gemaakt voor de realisatie van een nieuwe accommodatie voor tennisvereniging Panta Rhei. Daarbij leek het voordeliger een nieuwbouwproject te ontwikkelen, dan uit te gaan van renovatie van het huidige clubhuis. Samen met de gemeente en de Sportstichting is er een plan ontwikkeld voor de realisatie van een nieuw clubhuis. Eind 2014 is dat plan aangeboden aan diverse aannemers. Helaas waren de aanbiedingen vanuit de markt boven budget. Daardoor kan er geen opdrachtverlening plaatsvinden.
Bijgesteld plan
Tijdens het komende tennisseizoen worden de plannen voor realisatie van de nieuwbouw opnieuw uitgewerkt en voorbereid. Ruud Storcken: “Na deze stap kan de aanbesteding weer worden opgepakt op basis van de aanpassingen in het oorspronkelijke plan. Belangrijk is dat onze sporters weer kunnen tennissen op 1 april en de initiële plannen nog altijd grotendeels overeind staan.” Tijdens de algemene ledenvergadering van 27 maart worden de leden van TC Panta Rhei hierover verder geïnformeerd.