Team Pergamijn bereikt de top van de Mont Ventoux

15 jun 2017, 14:25 Nieuws
10 foto 1 team pergamijn bereikt de top van de mont ventoux
Woensdag 14 juni beklommen acht deelnemers die hun thuis vinden bij Pergamijn in Zuid-Frankrijk de Mont Ventoux.
Samen met hun buddy's fietsten zij naar 1.912 meter hoogte. Met hun deelname aan Equipe Mont Ventoux zetten zij niet alleen een sportieve prestatie neer, maar werkten zij ook aan hun persoonlijke ontwikkeling.
10 foto 2 team pergamijn bereikt de top van de mont ventoux

Van training naar top

De afgelopen zes maanden bereidde het team van Pergamijn zich voor op de beklimming. "Sommige deelnemers stapten in januari voor de eerste keer op een racefiets", vertelt Inge van Pol, coördinator dagbesteding bij Pergamijn. "Maar eigenlijk geldt voor alle deelnemers dat ze veel hebben geleerd: elkaar coachen, nieuwe mensen leren kennen en samenwerken als een team. Dat geeft zelfvertrouwen en bovendien heel veel plezier. Het bereiken van de top is dan de kers op de taart."

Beklimming

Rond 9.00 uur woensdagochtend begonnen de deelnemers aan hun klim. "Alle deelnemers reden op hun eigen tempo naar boven", vervolgt Inge. "De één had daarbij een steuntje in de rug nodig en de ander had voldoende aan een aanmoediging. Langs de kant stonden namelijk ook familieleden en medewerkers van Pergamijn die speciaal naar Frankrijk waren gekomen om de deelnemers toe te juichen. Aan het begin van de middag had iedereen de top bereikt. Dat zorgde voor blijdschap en vreugdetranen."

Steuntje in de rug

Tijdens de voorbereidingen en de uiteindelijke beklimming konden de deelnemers rekenen op steun van buddy's. Inge: "Dit zijn vrijwilligers die meefietsten, de fietsen onderhielden of op een andere manier deze reis mogelijk hebben gemaakt. Ook een aantal sponsoren had zich aan het initiatief verbonden. Deze bijdrage was onmisbaar en we willen hen dan ook allemaal bedanken voor hun steuntje in de rug."

Over Equipe Mont Ventoux

Equipe Mont Ventoux is een initiatief van Koraal Groep waarbij jaarlijks zo"n 400 deelnemers met een (lichte) verstandelijke beperking de Mont Ventoux beklimmen. Pergamijn sloot dit jaar voor de derde keer aan.