The Notorious IBE van 16 tot en met 18 augustus in Heerlen

09 aug , 19:20 Nieuws
202408 notorious ibe 1
Het bruisende driedaagse festival The Notorious IBE in het hart van Heerlen verwelkomt ook dit jaar weer zowel lokale bewoners als internationale bezoekers voor een weekend vol cultuur, foodtrucks, gezelligheid en dans.
The Notorious IBE staat bekend om zijn sterke focus op diversiteit en creativiteit, die centraal staan in elk programma. De open en inspirerende sfeer van het festival zorgt niet alleen voor een feest van uiteenlopende stijlen en talenten, maar bevordert ook een sterk gevoel van gemeenschap en saamhorigheid.
Al meer dan 25 jaar is The Notorious IBE een toonaangevend evenement in zowel de Nederlandse als Internationale urban dansscene. Het 2024-programma belooft een spectaculair weekend vol must-see battles, inspirerende workshops en boeiende talkshows. Begin nu met het aankruisen van je favoriete programma’s in het blokkenschema, en mis geen enkel onvergetelijk moment.

Festival highlights: dans battles, workshops en talkshows en parties

De line-up van The Notorious IBE biedt een rijke variëteit aan programma’s waaronder dans battles in: breaking (breakdance), waacking, hip-hop, open styles, dance hall, popping, hustle dance en top rock. Ook is er een ruim aanbod van workshops en talkshows waar je meer leert over beatmaking, breaking, hustle dance, 90’ R&B & hiphop en dance hall. Bovendien kun je je uitleven op feestjes met disco-, afro-caribbean-, R&B-, soul- en housemuziek.

Workshop van Let it Happen

Tijdens een exclusieve workshop presenteren de Limburgse zussen Norah, Yarah en Rosa hun unieke stijl van soepele en gesynchroniseerde dansroutines op R&B- en hiphopmuziek. Hun stijl kenmerkt zich door een mix van vloeiende, precieze bewegingen en zorgvuldig samengestelde choreografieën die ze zelf creëren. De zussen hebben de afgelopen jaren internationale faam verworven en hebben opgetreden met sterren zoals Justin Bieber, Janet Jackson en Taraij P. Henson. Ondanks hun wereldwijde succes blijven ze trouw aan hun Limburgse roots en delen ze hun expertise tijdens The Notorious IBE.

Undisputed

Eén week na het debuut van breaking op de Olympische Spelen krijgen breakers de kans om de volgende grote uitdaging aan te gaan: deelnemen aan Undisputed, één van de zwaarste competities ter wereld. Dit prestigieuze onderdeel van het festival brengt de beste breakdancers uit de hele wereld samen voor een zenuwslopende strijd in de categorieën solo b-boy, solo b-girl, crew (5 tegen 5) en junior (onder 15). Verwacht indrukwekkende moves, creatieve routines en intense battles die je op het puntje van je stoel zullen houden. Undisputed belooft een onvergetelijke show vol energie en flair.

Crashfest

De Crashfest battle is een uiterst spannende en intense dans battle waarin atleten tot het uiterste gaan van hun kunnen. Crashfest draait allemaal om powermoves, tricks en blow-ups. Elke routine bewijst het ongelooflijke atletische vermogen en de creativiteit van de dansers. Crashfest is een programma dat je zeker moet aankruisen in je blokkenschema.

Foodtrucks

Elke hap wordt een feestelijke ervaring, omgeven door de bruisende sfeer van dans en muziek.
Over stichting The Notorious IBE
De stichting The Notorious IBE is initiator en promotor van hiphop en urban dans in Nederland. Door het jaar heen zoeken zij de samenwerking met lokale-, landelijke- en internationale partners. Samen met organisatoren, community leaders, dansers, dj’s, mc’s, creatievelingen, filmmakers en fotografen kijkt The Notorious IBE continue naar mogelijkheden hoe gezamenlijk activiteiten te realiseren. In augustus organiseert zij het jaarlijks in Heerlen terugkerende driedaagse festival: The Notorious IBE. Sinds 1998 is het festival één van de meest gerespecteerde urban dance events van de wereld.
The Notorious IBE
16 tot en met 18 augustus, 2024
Heerlen Centrum, Limburg
Tickets: thenotoriousibe.com/tickets