The Slackers nemen live een nieuwe CD-op bij Ernesto's

12 nov 2016, 9:58 Nieuws
the slackers
Dit jaar viert de New Yorkse band The Slackers hun 25e verjaardag, alle reden dus voor een feestje - en wat voor een!
Op maandag 21 november zet deze New Yorkse band voor de 27e keer het 26-jarige Ernesto's in Sittard - hun home away from home - op stelten. Dit jaar wordt het hele concert opgenomen en door het platenlabel Music Machine Records uitgebracht op CD en LP (vinyl).
The Slackers is één van 's werelds bekendste ska en rocksteady bands die vrijwel continue op wereldtournee zijn. Na een reeks concerten in de Verenigde Staten touren ze nu door Europa, na Amsterdam, Berlijn, Hamburg, Kopenhagen, Londen en Bristol reist de band op maandag 21 november naar Sittard om daar traditioneel haar jaarlijkse Europese tournee af te sluiten met een concert in het intieme en gezellige Ernesto's aan de Markt van Sittard.
En dit jaar is dat een extra bijzonder concert omdat er opnamen plaats vinden voor een nieuwe live-CD, de derde alweer die The Slackers in Ernesto's opnemen. Dat kost natuurlijk wat en dus heeft Ernesto's een crowdfunding campagne opgezet om een en ander te kunnen financieren. Een crowdfunding campagne is een manier om het publiek de productie van een CD (of ander product) te laten voorfinancieren. Men kan de CD alvast kopen en met het opgebrachte bedrag wordt hij dan geproduceerd. Mocht het streefbedrag niet worden gehaald krijgt iedereen zijn bijdrage terug, het concert gaat dan wel door, maar de CD komt er dan niet.
De mede-financiers krijgen extra voordeel, in dit geval een exclusieve CD-booklet en, heel uniek, de kans om mee te bepalen welke nummers op de CD komen. Na voor-aankoop van de CD krijgt men een digitaal stemformulier waarmee men, afhankelijk van de bijdrage, een aantal stemmen kan uitbrengen op de nummers van The Slackers die men graag op de CD zou willen hebben, de nummers met de meeste stemmen worden op maandag 21 november gespeeld en opgenomen.
Wie erbij wil zijn moet snel zijn, de concerten van The Slackers verkopen vaak uit. Tickets (15 euro) en informatie zijn te verkrijgen bij Ernesto's en platenzaak Music Machine in Sittard of online via www.ernestos.nl. Meedoen aan de crowdfunding campagne en daarmee stemmen kan al vanaf 1 euro op www.igg.me/at/ernestos .
Niet alleen op maandag, ook op zaterdag 19 en zondag 20 november spelen er al ska-bands bij Ernesto's, op zaterdag spelen Boss Capone en op zondag The Uppertones, de entree is 5 euro. Op vertoon van een ticket voor The Slackers is de toegang gratis.