Theaterconcert PUUR PAEK was puur genieten

05 jun 2022, 19:15 Nieuws
puur paek 2022 1
Zaterdagavond verzorgde de Sittardse Harmonie Sint Joseph in een uitverkocht Toon Hermans Theater het Theaterconcert ‘PUUR PAEK’.
Al drie jaar lang lagen de plannen klaar... gisteravond was er dan eindelijk het moment waarop de harmonie zijn muziek eindelijk weer eens aan het publiek kon laten horen.
Alle muzikanten van de Paek werden in de schijnwerpers gezet: de beginners, het jeugdorkest, drumband Slasj en het groot harmonieorkest waarbij de dirigenten Björn Bus, Roy Deuss en Roland Jaegers elkaar afwisselden. Ditmaal werd het concert geheel zonder gastartiesten verzorgd, vandaar de titel PUUR PAEK.
Een hoofdrol was er dan ook voor het eigen talent, dat acht tot tien jaar geleden de jeugdopleiding van de harmonie instroomde en nu kon laten zien dat ze op nationaal topniveau musiceren. Guillaume Strijdhagen op marimba, Yasmine Fraats op fagot en Youri Last op euphonium. En niet te vergeten de Paek Streetband, die swingend het 750-koppig publiek in de zaal vermaakte toen achter het gordijn druk werd gewisseld van opstelling zodat het hele orkest met ruim 100 muzikanten weer tevoorschijn kon komen voor de grote finale met ‘Formule 1’ en natuurlijk ‘Zitterd Allein’.
Uit de staande ovaties en lovende reacties na afloop bleek de grote waardering van het publiek voor dit eerste Theaterconcert sinds 2019. Dirigenten en muzikanten danken het publiek, de vele sponsoren en de Vrienden van Harmonie Sint Joseph Sittard voor alle steun: "zonder jullie was dit niet mogelijk, we hebben genoten!"