Theaterpop op 2 april in Pitboel Theater in Sittard

26 mrt 2022, 14:00 Nieuws
damien van elburg
Drie bands verlenen hun medewerking aan de editie van Theaterpop op 2 april 2022 in het Pitboel Theater in Sittard: Damien van Elburg, The Avery Fallon band en Rutger Clemens.

Damiën Van Elburg

In oktober 2020 verscheen de EP Stay away from that Whisky van de talentvolle 18-jarige singer-songwriter Damiën van Elburg uit Landgraaf. Een maand later stond het album op nummer 1 in de in de Limbo top 10 van L 1 radio. Om daar een tijdje te blijven. ​Mis dit programma met vele Limburgse talenten op het podium niet.
Damien zal een begeleidingsband meenemen, hoe die is samengesteld is nog niet bekend.

The Avery Fallon band:

The Avery Fallon Band is opgericht als band rondom singer-songwriter Elke. Zij maakt muziek die geïnspireerd is door haar eigen ervaringen. Haar passie voor muziek begon al op een vroege leeftijd. Thuis groeide ze op met de muziek van Eagles en Simon and Garfunkel. Dit is een grote inspiratiebron voor haar muziekstijl geweest. Ook nu wordt ze nog veel geïspireerd door andere artiesten waaronder Norah Jones, John Mayer, BOY en Tedeschi Trucks Band. Live vertelt Elke met haar muziek over haar belevenissen en kwetsbaarheden in het leven.
Sinds de oprichting van The Avery Fallon Band dragen de bandleden bij aan het creëeren en ontwikkelen van diverse nummers. Hiermee hopen ze de muziek nog levendiger over te brengen.
Leadzang en akoestische gitaar: Elke Lamerichs; leadgitaar: Pieter van Oers; basgitaar: Robin Kauhl; drums: Iloy Vaessen.

Rutger Clemens

"Mijn naam is Rutger Clemens. Ik ben een producer, songwriter en vocalist uit Nederland. Vanaf het moment dat ik deze wereld betrad, ben ik altijd gefascineerd geweest door muziek.
Ik begon met het opnemen van een aantal nummers en uploadde ze naar mijn Soundcloud. De positieve reacties die ik kreeg, moedigden me aan om mijn eigen nummers te gaan schrijven.
In mijn eerste jaar van de middelbare school ontdekte ik Mac Miller en maakte ik kennis met de wereld van hiphop. Wat mij het meest inspireert is de hybride muziek waarbij jazzy akkoordprogressies botsen met de klanken van hiphop, rnb en soul. Mijn eigen muziek is een mix van hiphop, pop, soul en jazz.
​Op 18-jarige leeftijd schreef en produceerde ik mijn eerste nummer genaamd “Somedays” en plaatste het op Souncloud. Daarna bracht ik mijn debuutsingle uit genaamd “Nostalgia”.
Sindsdien heb ik nog 3 nummers uitgebracht en een samenwerking gedaan met “Verb” op een nummer genaamd “Before you die”. Op 27 maart breng ik mijn debuut Ep “Strange New World” uit. Ik hoop dat mijn liedjes je kunnen helpen zoals het me heeft geholpen toen ik ze schreef! "
Zaterdag 2 april 2022
Aanvang: 20:00
Entree: €6,50
Pitboel Theater, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard