Thrillerauteur Michael Berg bij Krings

24 nov 2019, 14:21 Nieuws
krings ik zie je moord in het bronsgroen eikenhout
Op donderdag 28 november staat thrillerauteur en Gouden Strop winnaar Michael Berg van 16:00 tot 20:30 uur bij boekhandel Krings achter de kassa.
Reden is het verschijnen van Berg's negende thriller Ik zie je .
Michael Berg: "In plaats van alleen maar signeren leek het me leuk om klanten te adviseren over boeken. Ik lees best veel, zowel spanning als literatuur, en ik weet dat Wim Krings over een grote keus aan titels beschikt. En ja, als klanten met mijn boek de deur uitgaan, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen."

Over Ik zie je

Hoofdpersoon in Ik zie je
is de internationale bestsellerauteur Carol Brodie. Ze heeft al vijf jaar geen boek geschreven. In de hoop inspiratie te vinden ontvlucht ze haar huis in Londen en vliegt ze naar Zuid-Frankrijk waar ze voor twee maanden een gîte huurt. Daar raakt ze in de ban van een vrouw die even verderop een huis met zwembad bewoont. Met een telescoop begint Carol de vrouw te bespieden. Op een avond is Carol ooggetuige van een moord.
Nadat Michael berg in 2004 naar Frankrijk vertrok om zich volledig op het schrijven te richten is hij inmiddels alweer sinds 2017 terug in Nederland (Heerlen). In 2013 won hij de Gouden Strop met het boek Nacht in Parijs.

Moord in het bronsgroen Eikenhout

Om 19:00 uur gaat Michael berg in gesprek met Jos van Cann en Peter Winkels. Uiteraard over Ik zie je maar ook over hun boek Moord in het bronsgroen Eikenhout .
Jos en Peter hebben een overzicht gemaakt van niet alleen Limburgse thrillerschrijvers maar ook van thrillers die zich in Limburg afspelen. Het is een mooi overzicht geworden.
Peter Winkels schreef voor Dagblad de Limburger en is docent Nederlands. Jos van Cann werkte op de afdeling communicatie van het AZM en recenseerde ook voor Dagblad de Limburger. Nu maakt hij onder andere de nieuwsbrief van thrillerboek.nl en recenseert hier ook voor. Daarnaast zit hij vaak in jury's voor thrillerprijzen en is hij als recensent verbonden aan de VN Thrillergids.