Tijdspad bespreken plannen uitbreiding VDL Nedcar

20 sep 2016, 8:55 Nieuws
vdl nedcar december 2015
De gemeente Echt-Susteren geeft op haar website een overzicht van het tijdspad voor de bespreking van de uitbreidingsplannen van VDL Nedcar.
VDL Nedcar wil uitbreiden met een parkeerplaats en een spooraansluiting op het bestaande spoor tussen Nieuwstadt en Susteren. De afgelopen zomermaanden is hard doorgewerkt aan de voorbereidingen. De gemeente Echt-Susteren is daarvoor in gesprek met Provincie Limburg, gemeente Sittard-Geleen en andere belanghebbenden.
Op dit moment wordt gewerkt aan de nodige stukken voor de Ruintelijke Ordening-procedure, voor twee varianten. Op 5 oktober zijn de stukken gereed. Ze worden op 6 oktober besproken door de regiegroep, die een advies aan Gedeputeerde Staten van de provincie uitbrengt. De Provincie neemt op 25 oktober een besluit over de stukken. Volgens planning worden de stukken vervolgens begin november in het college van Echt-Susteren en in december in de gemeenteraad besproken. Aansluitend zal het college van B&W beslissen of het voorontwerpbestemmingsplan (en bijhorende stukken) in procedure gebracht wordt. Wanneer dat het geval is, kunnen inwoners en belanghebbenden daar op reageren en mogelijke zienswijzen indienen.
Recent zijn nieuwe onderzoeken over de mogelijke locatie van de spooraansluiting uitgevoerd. Daaruit zijn twee mogelijke varianten voor de spooraansluiting naar voor gekomen, die nader uitgewerkt gaan worden.