Tineke Jaspers nieuwe voorzitter Zonnebloem JONG Westelijke Mijnstreek

14 feb , 10:00 Nieuws
tineke jaspers
Tineke Jaspers-van Hoof is 41 jaar oud, woont in Spaubeek en zal vanaf heden de jongerenafdeling van de Zonnebloem in de Westelijke Mijnstreek leiden.
"Ik kijk er echt naar uit om deze taak op mij te nemen", vertelt Tineke vol enthousiasme.
"Ondanks mijn 'iets gevorderde' leeftijd als 'jongere' voel ik nog steeds goed aan waar jongeren écht van wakker liggen en waar ze behoefte aan hebben. Gedrevenheid zit in mijn DNA en dat wil ik nu ook vertalen naar onze doelgroep: jongeren van 18–35 jaar met een lichamelijke beperking.
Zelf zit ik ook in een rolstoel en weet uit ervaring hoe mooi het is om volwaardig, met leeftijdgenoten, mee te kunnen doen. We moeten onze jongerenafdeling dit jaar op de kaart zetten, 2024 moet het jaar van verjonging worden en daar wil ik mij voor meer dan 100% voor geven!"
Naast haar voorzitterschap bij Zonnebloem JONG doet Tineke ook vrijwilligerswerk in Spaubeek.
"Ik vind het heel belangrijk om een goede band te onderhouden met diverse organisaties, aldus Tineke. Elkaar ondersteunen en versterken waar mogelijk. Daarom is het heel belangrijk goed met elkaar te communiceren, zodat we problemen en adviezen van alle jongeren kunnen vertalen en als bestuur op in kunnen spelen. Daarom ben ik blij dat ik deze nieuwe Zonnebloemafdeling mag voorzitten en verder ontwikkelen."
Ook regiovoorzitter Jos van den Heuvel is blij met de nieuwe voorzitter JONG. "Tineke is een vrouw die vrolijk in het leven staat. Ze straalt positiviteit uit en weet wat ze wil. Ze weet de mensen om zich heen te binden en ziet kansen. Het regiobestuur heeft er alle vertrouwen in dat Tineke onze jongerenafdeling van de grond krijgt en daar waar mogelijk zullen wij haar ondersteunen. Wij wensen haar dan ook heel veel succes!"
Tineke is al begonnen een bestuur om zich heen te formeren. Samen met hen wil ze de lijnen uitzetten. Stilzitten zal de Zonnebloem afdeling Jong zeker niet doen. Het bruist al van de ideeën wat allemaal georganiseerd kan worden. Maar hier willen ze zeker de jongeren zelf bij betrekken.
"Doen waar behoefte aan is", besluit Tineke.
Ben jij geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten, neem dan contact op met Tineke via gsm-nummer 0613100741 of via e-mail aan[email protected].
Dit geldt niet alleen voor mensen met een lichamelijke beperking van 18-35 jaar, maar ook voor vrijwilligers. Samen iets ondernemen, met of zonder lichamelijke beperking.