Toekomstige bewoners Bronstraat vieren hoogste punt nieuwbouw

08 nov 2017, 18:05 Nieuws
14 foto 2 toekomstige bewoners bronstraat vieren hoogste punt en dragen steentje bij 002
Bij de nieuwbouw van Pergamijn aan de Bronstraat in Born was het woensdagmiddag 8 november een drukte van jewelste.
Ruim 100 personen vierden hier samen met de toekomstige bewoners dat het hoogste punt van hun nieuwe woning was bereikt. De bewoners maakten van het moment gebruik om zelf een steentje bij te dragen aan de nieuwbouw.

Hoogste punt

Namens de toekomstige bewoners heette Peter Goertz, bewoner, de gasten van harte welkom. "Naast de bewoners waren ook familieleden, medewerkers, vrijwilligers, buurtbewoners en vertegenwoordigers van diverse samenwerkingspartners bij de bouwlocatie", vertelt Ellen Rours, teamleider bij Pergamijn. "Samen vierden we dat het hoogste punt van de nieuwbouw is bereikt. De bewoners deden dat door zelf letterlijk en figuurlijk hun steentje bij te dragen aan de nieuwbouw. Zij legden namelijk een steen voor één van de buitenmuren van de nieuwbouw. Naast het bereiken van het hoogste punt, is daarmee ook een symbolisch begin gemaakt met de buitenmuren."

Nieuw thuis

Ellen: "De woning aan de Bronstraat bestaat uit vier woongroepen van elk negen mensen met een licht verstandelijke beperking. Deze feestelijke bijeenkomst stond dan ook in het teken van de bewoners. Daarnaast was het een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met de buurt. Denk dan bijvoorbeeld aan de buurtbewoners, maar ook aan de vrijwilligers van bijvoorbeeld het naastgelegen hospice. Het is fijn om te merken dat iedereen zo betrokken is bij onze komst."

Bronstraat: Pergamijn en Wonen Zuid

Pergamijn realiseert de woning aan de Bronstraat in samenwerking met Rovers Vastgoed. Na oplevering zal Pergamijn de woning huren van woningcorporatie Wonen Zuid. Wonen Zuid staat voor goed wonen voor iedereen. Met speciale aandacht voor die mensen die hier wat hulp bij kunnen gebruiken. Wonen in combinatie met zorg is dan ook een van de speerpunten van de corporatie. Daarom hebben Wonen Zuid en Pergamijn de samenwerking gezocht voor de kleinschalige huisvesting van mensen met een verstandelijke beperking.
Als alles volgens planning verloopt, verhuizen de bewoners voor de zomervakantie van 2018 naar de Bronstraat. Meer informatie over de nieuwbouw van de woning aan de Bronstraat is te vinden op www.pergamijnplaza.nl
. Voor meer informatie over de zorg en ondersteuning van Pergamijn: www.pergamijn.org .