Treinverkeer nog altijd ontregeld door storm

18 jan 2018, 18:56 Nieuws
storm beschadigt omheining honkbalclub cheetahs beek
Als gevolg van de zware storm die over Nederland raasde hebben NS en ProRail vanochtend het treinverkeer gestaakt.
Ook veel treinen van Arriva vielen uit. De storm heeft veel schade aan spoor, bovenleidingen en stations veroorzaakt die hersteld moet worden, voordat er weer treinen kunnen rijden. Het gevolg is dat er vanavond hooguit enkele treinen kunnen rijden, zo meldt NS op haar website. Veel reizigers zijn gestrand.
De storm zorgde in heel Nederland voor overlast. De brandweer had het donderdag rond het middaguur bijzonder druk door de storm. Tussen 08:30 en 12:30 uur kwam er meer dan 1600 meldingen van schade binnen. Op het hoogtepunt, tussen 11:30 en 12:00 uur, ontving de brandweer bijna zeshonderd oproepen, oftewel twintig meldingen per minuut. Tussen 12:00 en 12:30 uur ging het om bijna vijftien meldingen per minuut, aldus de website Alarmeringen.nl. Op de Nederlandse hoofdwegen werden 66 gekantelde vrachtwagens gemeld. Het werkelijk aantal ligt waarschijnlijk nog hoger.
Door de stom kwamen twee personen om het leven. In Zwolle overleed een automobilist toen een boom op zijn auto viel en in Enschede werd een vrachtwagenchauffeur geraakt door een vallende tak, toen hij een voor zijn vrachtwagen gevallen tak wilde verwijderen.
In Limburg kwamen vele tientallen meldingen van stormschade binnen. In Sittard waaiden drie metalen gevelplaten van een flatgebouw. Hoe sterk de stormwind vandaag was is goed te zien aan de foto boven dit bericht: in Beek verboog de wind het hekwerk van honkbalvereniging Cheetahs.