Tussenstand dominostenenactie Kasteel Limbricht loopt verder op

28 dec 2021, 20:10 Nieuws
dominostenen kasteel limbricht zitterd allein
De tussenstand van de actie ‘Draag jij ook je steentje bij?’ van Kasteel Limbricht is vandaag verder opgelopen naar 42.183 euro.
Met deze actie biedt Kasteel Limbricht in totaal 100.000 dominosteentjes voor 1 euro per stuk ter sponsoring aan. Voor elke 10 euro opbrengst gaat er één driegangen maaltijd naar de Voedselbank of de Èngele van Zitterd-Gelaen. Het streven is om 10.000 feestelijke driegangen maaltijden te verstrekken. Iedereen kan stenen sponsoren.
En dat sponsoren hebben als duizenden mensen gedaan. Diverse bedrijven uit de regio hebben stenen ‘gekocht’ en sommige bedrijven helpen zelf mee met het zetten ervan. Ook lokale politieke partijen blijven niet achter met sponsoring. Wethouder Leon Geilen, fractieleider Yvonne Salvino en raadslid Marcel Claessens waren vandaag actief met het zetten van stenen namens het gob.
Tegen de middag was ook gouverneur Emile Roemer korte tijd te gast op het Kasteel. Hij sprak zowel namens de Provincie als persoonlijk zijn waardering uit voor het initiatief en vertaalde dat in een mooie donatie namens de Provincie Limburg en een namens hemzelf. Volgens de gouverneur, die zijn vakantie voor dit bezoek speciaal onderbrak, sluit de actie mooi aan bij het motto van het regeerakkoord: 'Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst'. Volgens hem laat Limburg op deze manier zien hoe dat moet, dat naar elkaar omzien. (Lees verder onder de foto.)
Wilt u meehelpen om het streefbedrag van 100.000 verkochte stenen te halen? Dat kan door een bezoek te brengen aan kasteel Limbricht en ter plekke een donatie te doen, óf door online te doneren via onderstaande link:
De steentjes worden door personeel van Kasteel Limbricht door alle ruimtes van het kasteel – van de torenkamer tot in de kerker – opgesteld en gaan op oudjaarsavond om 19:00 uur vallen. En dat is onder meer live te volgen op het YouTubekanaal van de actie.