Twaalfde editie MP Feesten Geleen, samenwerking met Pinkpop

23 feb 2018, 15:00 Nieuws
mp feesten 2018
De afgelopen is maanden is er keihard gewerkt om de MP Feesten (editie 12) op te tuigen en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.
De organisatie van de MP Feesten presenteert met trots het programma, het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl, plus de nieuwe website en social mediakanalen.
Het weekend van 8-9-10 juni is van de eerste tot en met de laatste minuut volgestouwd met een zeer gevarieerd programma voor de meest uiteenlopende doelgroepen.

MP Fissa

Vrijdag 8 juni wordt afgetrapt met de tweede editie van MP Fissa, het jongeren-event van de Westelijke Mijnstreek voor jongeren tot en met 18 jaar.
"We zijn bijzonder in onze nopjes dat we een samenwerking hebben opgestart met het grote Pinkpop.
Pinkpop, geboren en groot geworden in de Waereldsjtad is weer van betekenis voor Geleen!", zo laat de organisatie opgetogen weten.
Het sympathieke project MP Fissa, dat speciaal wordt georganiseerd voor de vaak vergeten doelgroep van jongeren tot en met 18 jaar, wordt ook door Jan Smeets en wethouder Noël Lebens stevig omarmd. MP Fissa kan wat betreft artiesten zo maar de 'kraamkamer' worden voor het grote Pinkpop maar zeker ook voor toekomstige festivalbezoekers.
Tirsa Creusen, een jonge medewerkster, van Buro Pinkpop heeft een prima scoutingneusje bij het vinden van artiesten voor deze jonge doelgroep. De populariteit van deze artiesten is vaak maar van korte duur. Ze hebben een zeer korte 'houdbaarheid' in deze moderne tijd.
Daarbij legt Buro Pinkpop veel meer gewicht in de schaal bij het boeken van artiesten en bij het vastleggen van de gewenste tijdstippen van optredens. "We hebben in het verleden te vaak last gehad met het maken van een 'opbouwend' programma, waarbij de hoofdact hoort af te sluiten. Artiesten met naam zoals Waylon, Stuk TV en Boef stonden bij ons veel te vroeg op te planken omdat elders, op dezelfde avond, nog andere lucratieve optredens lonkten," zegt Jos Cremers, kartrekker van de MP Feesten.
"Bijzonder blij zijn we dat buro Pinkpop er in is geslaagd om de immens populaire Ronny Flex vast te leggen." Verder op de planken: Anbu Gang, Josylvio en een aantal jonge, getalenteerde- en gelauwerde DJ's uit de provincie zoals DJ AK, Muta Gang, Yung Gweilo en DJ T12.
MP Fissa wordt een 'frisfeest', geheel alcoholvrij. De jonge bezoekers kunnen naast frisdrank ook genieten van een royaal aanbod van sexy 0% drankjes of 0% cocktails.

Nieuw! Heel Geleen Bakt tijdens de MP Feesten

Het bekende evenement 'Heel Geleen Bakt' verschuift van het najaar naar het voorjaar. "Wij zijn ontzettend blij dat wij dit goed bezochte evenement binnenboord hebben", zegt Cremers.
Daarvoor is de organisatie van de MP Feesten de samenwerking aangegaan met Centrummanagement Geleen en de samenwerkende Geleense bakkers. Het was ook de wens van de bakkers om naar het voorjaar te verkassen omdat er dan met vers fruit gewerkt kan worden.
Zaterdag overdag is het dus Bourgondisch genieten van al datgene dat ter plaatse vers wordt gebakken. Entree gratis.

Zaterdagavond de traditionele MP 90's MegaParty

Een begrip in de regio. Duizenden bezoekers waarderen ieder jaar de geweldige ambiance.
Ook voor 2018 staat er een stevig programma met Charly Lownoise, Jody Bernal, The Sunclub, DJ Kicken en het 90's Forever Team

Zondag Fiesta Mayor

Het paviljoen met buitenterras straalt een en al Spaanse ambiance uit. In de grootste tapas Bodega van Limburg kun je genieten van de meest verrukkelijke tapas-gerechten.
Het Live-Cooking team van de MP Feesten presenteert gevarieerde culinaire tapasgerechtjes, typische Spaanse Paella (bereid in een megagrote Paellapan), gegrilde sardines (Espetos) en uiteraard ook de Ibérico- en Bellotahammen omlijst met typische Spaanse wijnarrangementen. Alles in een 'losse' ambiance aan statafels of aan grote Bourgondische tafels of zitplaatsen aan de typische tapasbar? Alles is mogelijk!
Gasten worden verzocht om in witte kleding te komen. Bij binnenkomst krijgt iedereen, naar het voorbeeld van Pamplona, een rood sjaaltje.
Daarnaast wordt een mooi Spaans podiumprogramma geboden met o.a. Tuna de Maastricht, Dwayne Verheyden en zijn band en nog veel meer. Aan de vooravond van de zomervakantie kan iedereen al in een mediterrane sfeer komen. Verder kan iedereen deelnemen aan een fotowedstrijd. De foto's worden zondag 10 juni gepresenteerd op het grote scherm. Een jury zal beslissen wie de mooiste Spaanse foto heeft gemaakt. De entree is gratis.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor MP Fissa en de traditionele MP 90's MegaParty is geopend. Tot en met 31 maart is er speciaal voor trouwe MP bezoekers een 'mattie-actie'.
Jan Smeets en Tirsa Creusen over de samenwerking
"Groter dan Pinkpop is er niet te vinden. Geboren in Geleen en volgend jaar 50-jaar oud waarvan 31 jaar in Landgraaf. Maar het hoofdkantoor van Pinkpop is nog steeds in Geleen. In Geleen waar prachtige concerten hebben plaatsgevonden in de Hanenhof. Van Red Hot Chili Peppers tot en met Doe Maar. Toch wordt er regelmatig contact gezocht met de organisatie van Buro Pinkpop. Vooral om advies. Daarom is Buro Pinkpop in zijn sas dat ze nu zelfs gevraagd zijn om een jong festival uit de grond te stampen met een uitgekiend programma met veel invloed van de Kunstbende. Dat format is al 27 jaar aan Buro Pinkpop toebedeeld en daarom is de leiding vanzelfsprekend bezig met element in dat format te stoppen. Buro Pinkpop doet veel met de Kunstbende en is al 27 jaar coördinator van heel Limburg. Stiekem zien wij deze MP FEESTEN als een volwaardig onderdeel van het culturele gebeuren in Geleen. En nogmaals: Buro Pinkpop is er trots op dat de MP Feesten dat vertrouwen hebben gegeven aan de organisatie," aldus Jan Smeets en Tirsa Creusen
Wethouder Noël Lebens: "De MP Feesten zijn niet meer weg te denken van de gemeentelijke evenementenkalender. Dit is in belangrijke mate te danken aan de enorme inzet van het bestuur en de vele vrijwilligers. Vorig jaar is het programma aangepast met op de vrijdag een avondprogramma speciaal voor jongeren van 12 tot 18 jaar uit de regio. Een geslaagd experiment dat dit jaar in nauwe samenwerking met Buro Pinkpop verder vorm en inhoud krijgt. De gemeente draagt hier graag aan bij in de vorm van financiële middelen, menskracht en materialen. De MP Feesten nieuwe stijl zijn dit meer dan waard!"