Tweede editie van Careless Running gestart

15 mrt 2017, 10:45 Nieuws
careless running 2017
Woensdagmorgen ging in het stadspark van Sittard het vorig jaar door MEE en Ophovenerhof genomen initiatief Careless Running de tweede jaargang in: hardlopen voor moeders van kinderen met een beperking.
Met Careless Running wordt aan moeders van kinderen met een beperking een gelegenheid geboden om even zonder zorg samen met anderen die in een vergelijkbare situatie verkeren hard te lopen in de buitenlucht. Even het hoofd leegmaken, werken aan je conditie en contacten leggen met anderen.
Het initiatief sloeg zo goed aan dat besloten werd om het dit jaar een vervolg te geven. MEE en Stichting Ophovenerhof organiseren te beginnen op 15 maart 2017 weer een zestal looptrainingen voor beginners. Na deze trainingen zijn de deelnemers in staat om 3 kilometer onafgebroken hard te lopen. Dat is goed voor lichaam en geest én de sociale contacten!
Wethouder Astrid Verblakt (Decentralisaties, sociale zaken, dienstverlening en communicatie) draagt het initiatief een warm hart toe en deed daarom vorig jaar ook mee aan de trainingen. "Het is mooi om te zien dat dit initiatief ertoe heeft geleid dat de deelneemsters van afgelopen jaar ook nu nog regelmatig samen gaan rennen en elkaar niet alleen sportief oppeppen, maar ook elkaar onderling steun kunnen verlenen bij het oplossen van problemen waar ze mee te kampen hebben," zegt ze.
Dit jaar is ook een nieuwe groep moeders gestart met Careless Running. Zij gaan samen werken aan een betere basisconditie en krijgen al sportend ongetwijfeld een band die ook buiten het sporten steun kan geven.
Voor aanmelden of meer informatie stuurt u een e-mail aan [email protected] of belt u naar de Ophovenerhof, 046 4519711. Bij voldoende interesse bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan een tweede serie trainingen.