Tweede seizoen online Veloshow gaat dinsdag van start

03 jan 2021, 10:00 Nieuws
wielerbaan geleen foto michel van dijke
Aanstaande dinsdag 5 januari begint de Veloshow, een online talkshow van Wielerbaan Geleen, aan zijn tweede seizoen.
De Veloshow is te volgen op het YouTube-account en de Facebookpagina van Wielerbaan Geleen. Voormalig wielrenner en jeugdtrainer Rob Ruijgh is de eerste online gast in 2021.
Initiatiefnemer Michel van Dijke organiseert de show samen met zijn tafelheren op afstand: voormalig wielrenner Ad Wijnands en baancommissaris en KNWU-consul Jack Theunissen.
De heren praten elke aflevering met een andere gast. Zo waren in het eerste seizoen bekende namen als Frans Maassen, Peter Winnen en Rini Wagtmans te gast in de Veloshow. Een andere interessante aflevering was die met motard Willy Wauthlé. Regionale coureurs of mensen die werken in de wielersport komen ook aan het woord. In de laatste week van 2020 werd het tweedelig jaaroverzicht van 2020 uitgezonden. Hierin werd teruggeblikt op de activiteiten van stichting wielerbaan Geleen. Van Dijke: "Nu we geen wedstrijden mogen organiseren gaan we digitaal verder met dit soort wielerpraatjes. Naast de Veloshow hebben we afgelopen jaar 15 keer online de Koers op Rollen georganiseerd. Deelnemers fietsten thuis een uur lang op rollen en verbeterden tijdens deze competitie hun persoonlijk record.
In januari van dit jaar nemen de volgende gasten deel aan de Veloshow: Rob Ruijgh (5 januari); Scarlett Souren (12 januari) en Jos van de Mortel (18 januari).
De 18e aflevering van de Veloshow begint dinsdagavond om 19:00 uur.