Uitbreiding aantal openbare laadpalen in Sittard-Geleen

20 jun 2021, 16:05 Nieuws
elektrische autos aan de oplader
Het aantal elektrische auto’s groeit snel. Het kabinet wil dat in 2030 alle nieuwe auto’s helemaal zonder uitlaatgassen rijden.
Naar verwachting zijn er tegen die zijn zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s, die samen ongeveer 1,7 miljoen laadpunten nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat mensen hun auto overal in Nederland kunnen opladen, zijn er de komende jaren veel nieuwe laadpalen nodig. Niet alleen bij mensen thuis en bij bedrijven, maar ook in de openbare ruimte, waar iedereen er gebruik van kan maken.

23 nieuwe laadpunten

Daarom breidt de Gemeente Sittard-Geleen samen met energieleverancier Vattenfall het aantal openbare laadpalen in onze gemeente uit. Het streven is om het bestaande netwerk de komende vier jaar met zo’n 125 nieuwe laadpalen uit te breiden. Samen goed voor 250 laadpunten, één laadpaal heeft namelijk twee laadpunten. De eerste 23 laadpalen worden het komende jaar gerealiseerd. De rest volgt gefaseerd tussen 2022 en 2025. Bij de meeste laadpalen worden twee parkeervakken gereserveerd voor elektrische auto’s. Bij een enkele paal wordt er om te beginnen één vak aangewezen. Het aantal auto’s dat kan parkeren blijft dus hetzelfde, maar komt er meer plek voor elektrische auto’s.

Locaties bekijken?

Bij het bepalen van de locaties voor de nieuwe laadpalen is gekeken naar de landelijke en regionale voorspellingen van het aantal elektrische auto’s én naar een goede spreiding over de gemeente. Wilt u weten waar de nieuwe laadpalen komen? Bekijk dan het overzicht van de locaties . U leest hier ook hoe u op de keuze voor de locaties kunt reageren. En er zijn een aantal handige vragen en antwoorden voor u gebundeld.

Zelf een laadpaal aanvragen

Wilt u als inwoner van Sittard-Geleen elektrisch (gaan) rijden en heeft u geen oprit of openbare laadpaal in de buurt? Dan kunt u via Vattenfall een laadpaal aanvragen .