Vakantiecursus Italiaanse taal en cultuur

23 mrt 2019, 17:07 Nieuws
venetie italie cc0
Op 8 mei 2019 start een korte vakantiecursus Italiaans. Vooraf op 24 april 2019 een proefles bij voldoende belangstelling (u moet zich dan wel vóóraf opgeven bij Gilde De Graven).
Wilt u op vakantie naar Italië? Dan is het goed om een basiskennis van de Italiaanse taal te hebben.
In de praktische cursus ‘Italiaans op vakantie’ kunt u korte zinnen leren maken en ook leert u welke antwoorden u daarop kunt verwachten en hoe die te herkennen en te begrijpen.
Winkelen. Eten bestellen. Kletsen over het weer. Over je familie praten. Handelen in noodgevallen. Of je nu de taal van je favoriete land wil leren kennen of er gewoon op vakantie bent, met deze mini-cursus van vijf bijeenkomsten sta je nooit met je mond vol tanden.
Praktische zaken komen aan bod zoals openbaar vervoer, ergens wat eten, hoe bestel ik? De eenvoudige beginselen van de taal. Daarbij komt ook de Italiaanse cultuur veel aan de orde. Het is slechts de bedoeling om basisbegrippen en uitdrukkingen te leren die praktisch zijn op vakantie. Het is vooral niet de bedoeling om de Italiaanse taal volledig te leren. Zodoende gaat het hier om een beperkte grammatica.
De cursus beslaat 5 lessen waarbij in de laatste les een lekker Italiaans gerecht wordt bereid. Voorafgaand aan de cursus wordt bij voldoende belangstelling een proefles (vooraf aanmelden) van één uur aangeboden op woensdag 24 april 2019 van 19:00 tot 20:00 uur. De kosten bedragen 48 euro voor 5 avonden, inclusief lesboekje en hapje/drankje.
De cursusavonden zijn de woensdagavonden 8 en 22 mei, 5 en 19 juni en 3 juli 2019, altijd van 19:00- 21:00 uur bij Gilde De Graven in gemeenschapshuis ‘t Trefpunt, Pancratiusstraat 24, Munstergeleen.
Het minimum aantal deelnemers is 6 personen en maximaal 12 personen. Heeft u interesse in deze cursus dan kunt u zich hiervoor vanaf nu aanmelden. Telefonisch via 046-4585032 op dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend of per e-mail aan [email protected].