Valkenburg aan de Geul viert 9e Valkenburgse Bokkenweken

28 sep , 15:10 Nieuws
bokkenweken flachsfotografie lr
Valkenburg aan de Geul staat in oktober weer volledig in het teken van de Valkenburgse Bokkenweken. De 9e editie van dit unieke evenement laat de rijke bokkenhistorie en cultuur van de streek herleven.
De maand staat bol van de sfeervolle activiteiten, variërend van de feestelijke opening met de ‘Bokkenparade’, ‘Bok, Bier & Bites’, tot spannende activiteiten zoals ‘Bok ’n W’een’ en de mysterieuze ‘Carpe Noctem’. Ook vaste tradities zoals de ‘Bokkemèrt, Bokkengeheimen, Bökskes en Geitjes’ en ‘Bok ‘n Blues’ ontbreken dit jaar niet.

Feestelijke opening met de Bokkenparade

De Valkenburgse Bokkenweken worden op zondag 6 oktober officieel geopend. Om 14.00 uur wordt het eerste vaatje bokbier feestelijk Valkenburg binnengereden met paard en wagen, begeleid door de Valkenburgse schutterijen, harmonieën en fanfares. De stoet trekt door de straten van Valkenburg aan de Geul, en om 15.00 uur volgt de officiële opening op het Theodoor Dorrenplein.

Bok, Bier & Bites

Het Grendelplein wordt tijdens de Bokkenweken omgetoverd tot dé plek voor bockbierliefhebbers. Vijf gezellige horecagelegenheden bieden vijf heerlijke bockbieren aan, waaronder het bijzondere Nicolaas Delahaye Dubbelbock en Haokeman Bock. Voor slechts € 2,50 zijn er ook bijpassende bites te proeven.

Carpe Noctem - Ontsnap aan de Bokkenrijders

Een van de hoogtepunten dit jaar is de nieuwe escaperoom ‘Carpe Noctem’ van Mystery House. Spelers worden teruggebracht naar het jaar 1762, waar duistere bokkenrijders de streek onveilig maken. Wie is te vertrouwen en wie niet? Misschien wel één van je medespelers?

Uitgebreid programma

Gedurende de hele maand oktober zijn er diverse muzikale en familieactiviteiten te beleven in Valkenburg. Dit jaar breidt ‘Bok ’n Blues’ zelfs uit naar 11 locaties. Met een goed glas bokbier en een lekker hapje in de hand, beleeft u de Valkenburgse Bokkenweken op hun best. Voor meer informatie over het programma, kijk op www.valkenburgsebokkenweken.nl.
Let op: de Bokkenrijders houden je in de gaten...