Van 'oud' naar 'nieuw' bij afdeling GOPS van De Zonnebloem

19 jul 2023, 10:00 Nieuws
zonnebloem gops foto oud bestuur met regiovoorzitter gops
Op 12 juli 2023 hebben alle zes de bestuursleden van afdeling Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk van De Zonnebloem met pijn in hun hart afscheid genomen.
Dit deden ze tijdens een picknickbijeenkomst met alle deelnemers en vrijwilligers. Een laatste activiteit van het 'oude' bestuur die ook nu weer voortreffelijk was verzorgd.
De Nationale Vergadering van De Zonnebloem, met vertegenwoordigers uit alle geledingen van de Vereniging, heeft bepaald dat de maximale zittingstermijn voor bestuursleden 12 jaar is. Dit besluit viel zwaar bij de bestuursleden van GOPS. Vijf van de zes bestuursleden waren al meer dan 15 jaar bestuurslid! De zesde verklaarde zich solidair en besloot ook af te treden.
In de periode van besturen hebben ze met hart en ziel belangeloos klaargestaan voor mensen met een lichamelijke beperking. Samen met diverse vrijwilligers is veel werk verzet en laten ze een bloeiende afdeling achter.
"Het is lovenswaardig hoe het 'oude' bestuur is omgegaan met het feit dat ze moesten aftreden. Het voortbestaan van de bloeiende afdeling wilden ze borgen. En dat is ze gelukt! Ze hebben zelf gezorgd voor vijf nieuwe bestuurders. Dit getuigt mede hoe belangrijk en betrokken ze zijn geweest. Chapeau!", aldus Jos van den Heuvel, voorzitter de Zonnebloem Regio Westelijke Mijnstreek.
De voorzitter heeft in zijn toespraak de zes personen dan ook hartstochtelijk bedankt voor hun jarenlange inzet. En de hoop uitgesproken dat ze niet verloren gaan voor de Zonnebloem. Besturen kan niet meer, maar helpen als vrijwilliger voor de deelnemers wel.
Als blijk van waardering mochten ze alle zes een cadeaubon in ontvangst nemen. Alle aanwezigen applaudisseerden met veel dank aan de vertrekkenden. Ook de vrijwilligers lieten hun waardering blijken en spraken lovend het 'oude' bestuur toe onder overhandiging van een attentie. En het 'nieuwe' bestuur volgde dit voorbeeld.
Een 'nieuw' bestuur met vijf nieuwe mensen. Grote waardering dat ze zijn ingestapt in deze mooie afdeling. Ze hebben er zin in en stralen veel enthousiasme uit. "Hou dit vol en GOPS blijft een mooie afdeling. Veel succes!"
De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking, van jong tot oud en is te vinden in elke postcode. Ze organiseert zo mogelijk activiteiten waar de deelnemers behoefte aan hebben. Ook voor huisbezoeken met een gezellig praatje is aandacht. Het lidmaatschap is gratis, er wordt alleen een vergoeding gevraagd bij deelname aan bepaalde activiteiten.
Zowel deelnemers als vrijwilligers zijn van harte welkom! Ga naar www.zonnebloem.nl, vind de afdeling bij jou in de buurt en meld je aan.
zonnebloem gops foto nieuw bestuur gops
Het nieuwe bestuur