Vanaf 1 maart is Kasteelpark Born weer dagelijks open

29 feb , 14:00 Nieuws
stinkdier kasteelpark born 1
Vanaf vrijdag 1 maart is het Kasteelpark weer dagelijks open van 10:00 tot 18:00 uur. Het is volop voorjaar: sneeuwklokjes, narcissen en krokussen staan in bloei.
damhert kasteelpark born
De knobbelzwanen zijn een nest aan het maken en de jonge konijntjes huppelen al in de wei. Maak kennis met de nieuwe damherten en geniet van een hapje en een drankje op ons terras. Kom je ook op bezoek?

Nieuwe bewoners

Er zijn verschillende nieuwe bewoners in het Kasteelpark gekomen! Eind december zijn de stinkdieren Lazy en Chubby vanuit Groningen naar Limburg verhuisd. Ze zijn nog in winterrust en blijven dan lekker in hun warme nachtverblijf schuilen. Nu het zonnetje vaker schijnt en het warmer wordt, komen ze steeds vaker een buiten kijkje nemen.
In februari hebben we ook drie nieuwe damherten mogen verwelkomen. De drie dames huppelen al vrolijk door de wei samen met onze eigen damherten. Ook hebben ze al nieuwsgierig bij hun nieuwe buurman, emoe Hagrid, gekeken.

Opa & oma-dag

Op zondag 10 maart is het opa en omadag. Kom samen met opa en oma naar het Kasteelpark! Van 13.00 tot 16.00 uur staan er spelletjes klaar op het plein bij de wasberen. Kun jij opa verslaan met blikgooien? En kun jij meer punten scoren bij het ringgooien dan oma?
Even klaar met spelen? Tegen een kleine vergoeding kun je je laten schminken.
Omdat een bezoek aan Kasteelpark Born een plezier is voor jong en oud, is er speciaal voor opa's en oma's deze dag een jaarkaartactie. Opa's en oma's kunnen op zondag 10 maart met €5,- korting een jaarkaart kopen of verlengen. Ook ontvangen ze deze dag een consumptiebon voor een gratis kopje koffie of thee.
Wil je meer weten over opa en omadag of ben je benieuwd naar welke activiteiten er nog meer op de planning staan? Neem dan een kijkje op kasteelparkborn.nl .
opa en omadag kasteelpark born

Speeltuin

Er wordt hard gewerkt aan de renovatie van de speeltuin. Het eerste deel is al afgerond. De kleine zandbak is weggehaald en het terras is een stukje groter geworden. Meer ruimte om te genieten van een hapje en een drankje.
De nieuwe speeltoestellen zijn geleverd. De komende periode worden de speeltoestellen opgebouwd, zodat de kinderen weer vrolijk kunnen spelen in de gerenoveerde zandbak.

Openingstijden

Vanaf vrijdag 1 maart is het Kasteelpark weer dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree is € 7,00 voor kinderen, €8,50 voor 65+’ers en € 9,50 voor volwassenen.

Entree

De werkzaamheden voor de nieuwe entree zijn in een vergevorderd stadium. De planning is dat half maart de nieuwe entree open gaat. De exacte datum maken we nog bekend. Voorlopig is het Kasteelpark nog via de huidige ingang te bezoeken.

Jaarkaart

Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud: kijken naar de dieren, wandelen onder de oude bomen, lekker ravotten op de speeltoestellen of een kopje koffie drinken op het terras. Met een jaarkaart kun je regelmatig genieten van ons mooie park. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of online aan te vragen. Kinderen betalen € 24,50 en volwassenen € 35,00.
Meer informatie over het park en de activiteiten vind je op onze website www.kasteelparkborn.nl . Ook kun je ons volgen via Facebook en Instagram.
spelletjes opa en omadag kasteelpark born