Vanaf 9 mei groot onderhoud brug sluis Born

22 apr 2016, 20:34 Nieuws
oude sluis bij born
Op maandag 9 mei start Rijkswaterstaat met het noodzakelijk groot onderhoud aan de brug van de oude sluis in Born.
De rijweg wordt daartoe in eerste instantie half afgezet. Het verkeer wordt geregeld door middel van verkeerslichten. De eerste tijd worden tevens verkeersregelaars ingezet. Verkeer moet rekening houden met enige overlast.
Van zaterdag 4 tot en met maandag 6 juni voert de gemeente Sittard-Geleen groot onderhoud uit aan het wegdek van de Sluisweg. Dat gebeurt vanaf de brugopgang ter hoogte van de Heirweg tot aan de oude sluis waar de werkzaamheden aansluiten op de door Rijkswaterstaat uit te voeren werkzaamheden.
De kruising Sluisweg-Julianalaan-Obbichterweg wordt dan voor fietsers anders ingericht. Het het nu nog onoverzichtelijke punt wordt vaak te hard gereden en dat levert vooral voor fietsers gevaarlijke verkeerssituaties op.
Met het onderhoud wordt de plek waar fietsers oversteken op de brug voor de oude sluis gesitueerd. Daar wordt tevens een middengeleider aangebracht, zodat fietsers zonodig in twee etappes de weg kunnen oversteken.

Grevenbicht enkel bereikbaar via Obbicht

Dit betekent dat er van 4 tot 6 juni een totale wegafsluiting is vanaf de kruising Obbichterweg tot de Heirweg en dat al het verkeer wordt omgeleid via de brug in Obbicht. Dit zal duidelijk door middel van een omleidingsroute worden aangegeven.
Twee weken voor deze afsluiting zullen vooraankondigingsborden worden geplaatst.
De gemeentelijke werkzaamheden zullen op maandagmorgen 6 juni (week 23) zijn afgerond. De werkzaamheden van Rijkswaterstaat, waarbij wederom gebruik wordt gemaakt van de VRI’s, zullen voor 18 juni zijn afgerond. Hierna is de weg weer in totaliteit beschikbaar voor alle weggebruikers.