Vandaag en morgen Wijnfestijn Sittard 2024

28 sep , 10:00 Nieuws
wijnglazen wijnconsumtpie wijngaard
Het laatste weekend van september staat Sittard volledig in het teken van wijn! Wat kan je in dit smaakvolle weekend allemaal verwachten?

Sip & Shop-route op zaterdag 28 september, 12:00-17:00 uur

Zaterdag kan je tussen 12:00-17:00 uur deelnemen aan de Sip & Shop-route. De gastvrije ondernemers hebben de mooiste wijnen in hun winkel staan die je kan proeven met het Wijnfestijnglas. Koop vooraf je ticket of bij de stand op de Markt en ga met je glas op pad langs de leuke winkels waar de nieuwste collectie te zien is. Shoppen wordt zo wel echt een feestje! Wil je meer proeven? Je kan tussen 12:00 en 17:00 uur bij de stand op de markt consumptiebonnen bijkopen. Deze bonnen zijn ook geldig op de zondag bij de bar op de Markt.

Wijngaarden Sittard bezoeken

Ook kan je tussen 12:00 en 17:00 uur langs alle wijngaarden in Sittard lopen die speciaal voor deze dag zijn opengesteld. Wist je dat in en rondom Sittard maar liefst vier wijngaarden liggen? Bij al deze wijngaarden staat deze dag een vrijwilliger om je van alles te vertellen over de druivensoort, hoe de wijn gemaakt wordt en je kan er bij sommige zelfs een glaasje proeven. Wil je optimaal gebruik maken van deze route, dan kan je deze route ook begeleid lopen. Limburg Wine neemt je mee langs de wijngaarden en onderweg stop je op de mooiste plekjes. Tijdens deze wandeltocht proef je ook nog een paar andere Limburgse wijnen. De kosten zijn 30 euro per persoon. De wandeling gaat door bij een minimaal zes deelnemers.

Wijnfestijn op de Markt op zondag 29 september, 14:00-20:00 uur

Op de Markt staat een mooie wijnbar waar je vanaf 14:00 uur de lekkerste wijnen kan proeven. Van Berkum wijnen zorgt voor een mooi en gevarieerd aanbod. Ook is er is een jeu de boules baan, een kidshoek, kraampjes van de lokale horeca met heerlijke hapjes en geweldige livemuziek. De Markt is helemaal omgetoverd in Mediterrane sferen, compleet met lange tafels met rood/wit geblokte kleedjes. Heerlijk vertoeven dus!

Sip & Bite-tour

Op deze dag kan je de Sip & Bite-tour doen langs de lokale horeca en verrast worden met een lekker proefglaasje wijn met bijpassend hapje. Ook deze tour kan je vooraf kopen. Laat je ticket scannen bij de stand op de Markt en je krijgt Wijnfestijn Sittard glas mee samen met drie consumptiebonnen voor een heerlijke wijn-spijscombinatie bij de lokale horeca. Op de flyer die je meekrijgt kan jij kiezen welke wijn en hapje je wilt proeven.

Sittardse wijnen op het Kerkplein

Op het Kerkplein staat Club Wo-Van met de Sittardse wijnen die geproefd kunnen worden. Ook hier is een jeu de boules baan, dus kan je gezellig een balletje gooien met je vrienden of familie (aparte consumptiebonnen verkrijgbaar op het Kerkplein). De opbrengst van deze dag gaat naar het Toon Hermans Huis.

Minicursus wijnproeven

Bij Het Wijnstation in de Molenbeek straat kan je op de zondag op verschillende momenten een minicursus wijnproeven doen. Piet en Karin schenken je drie proefglaasjes wijn in en vertellen vol passie over deze drie wijnen. Ook leren ze je hoe je moet ruiken en proeven. De duur van deze minicursus is een half uur en de kosten zijn 12 euro.