Vandaag in Sittard: Sjtoere Manne Daag

16 jun 2018, 9:04 Nieuws
sjtoere mannedaag zitterd
Vandaag, de dag voor vaderdag, staat het Sittardse stadscentrum weer de hele dag in het teken van DE MAN!
De vrouwen werden in mei daags voor Moederdag al heerlijk vertroeteld, nu is het de beurt aan de mannen. Op de dag voor Vaderdag is de man én natuurlijk de rest van het gezin van harte welkom in Sittard.
De historische Markt verandert in een groot strijdtoneel waar touwtrekteams strijden om de titel 'Sterkste Team van Sittard'. Op diverse plekken in de binnenstad geniet je van livemuziek, lekker eten en drinken, kids-vermaak, straattheater en uiteraard stoere mannen activiteiten. Kortom, een dag spektakel voor de grote en kleine man.

Touwtrektoernooi

Touwtrekken is al zo oud als Metusalem. Het is zelfs tussen 1900 en 1920 een officieel Olympisch onderdeel geweest. Een krachtinspanning waarbij de jongens van de mannen worden gescheiden. Het lijkt misschien een simpele sport, maar er is meer nodig dan alleen maar een bonk spieren. Touwtrekken is dé ultieme teambuilding. Neem tijdens Sjtoere Manne Daag plaats bij de hang out op de Markt en kijk met spanning toe hoe diverse teams tijdens het touwtrektoernooi tegen elkaar strijden. Ga lekker onderuit zitten, neem een verfrissend drankje, geniet van de golden oldies die op de achtergrond klinken en een stukje vlees afkomstig van de BBQ. Wil je zelf meedoen met een team aan het touwtrektoernooi?

Kids vermaak

Back to basics: lekker spelen in de hooibalen. Of leven de kids zich uit in de knutselhoek? Daar kunnen ze zich omtoveren tot heuse 'strijders'. Denk aan: vegen op de wangen en stoere zelfgemaakte shirts.

Livemuziek en entertainment

Op verschillende locaties in de binnenstad ontdek je activiteiten speciaal voor de man: mooie auto's, livemuziek, straatentertainment en nog veel meer. Loop door de straten van Sittard en laat het over je heen komen.

Naamkaartje

Handlettering is de trend van het moment! Op de Walstraat zit Studio Patchoeli klaar om een mooi naamkaartje speciaal voor papa te maken. Een leuke finishing touch voor bij het Vaderdagcadeau. Neem ook zelf even plaats om te oefenen met de stoere letters en figuren.

Burgers happen

Nadat de zoektocht naar het perfecte Vaderdagcadeau heeft plaatsgevonden is een lekkere hamburger een welkome traktatie. Wanneer je richting de Markt loopt komt de BBQ-geur je al tegemoet. Geniet samen met pap van een flinke burger.

Show je beste smile

Een gezellig uitstapje samen met de pap moet vastgelegd worden. Ga samen naar de foto-spot, show jullie beste smile en laat door een enthousiaste, beetje gekke, gastheer een foto van jullie maken. Deel de foto op Facebook of Instagram met #sjtoeremannedaag en maak kans op een dinercheque voor vader en zoon!

Stoerste papa van Sittard

Traditiegetrouw gaan we ook dit jaar op zoek naar de Stoerste papa van Sittard. Kinderen krijgen in de weken voorafgaand aan het evenement de kans om te vertellen waarom hun papa de stoerste is. De tien leukste inzendingen worden beloond met een leuke vaderdags-verrassing. Eén papa zal daadwerkelijk met de titel 'Stoerste papa van Sittard' ervandoor gaan. Geef ook jouw papa op voor de verkiezing door het deelnameformulier in te vullen!