Vandaag is de Week van de Veiligheid begonnen

10 okt 2022, 16:11 Nieuws
hulpdiensten collage
SGN
De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen en ondernemers veilig kunnen ondernemen.
Vandaag is de landelijke Week van de Veiligheid begonnen. Ook de gemeente Sittard-Geleen doet daaraan mee.
Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden om criminaliteit en onveilige situaties te voorkomen en inwoners hier meer alert op en weerbaarder voor te maken.

Het gevoel veilig te zijn is een basale, menselijke behoefte.

Vanaf vandaag tot 1 november is de tentoonstellingWIJ… doorbreken de cirkel van geweld te bezichtigen op het Hub Dassenplein in Sittard. Een expositie van slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling met dertig levensgrote portretten van slachtoffers en hun verhalen over geweld achter de voordeur.
Deze week is de gemeente met diverse partners te vinden op de weekmarkten in Born, Sittard (Tempelplein), Geleen en vrijdagochtend in Zuidhof. Daar kunt u in gesprek gaan over wat veiligheid precies betekent. Verder worden leuke gadgets uitgedeeld.
En wat weet u eigenlijk van cybercrime? Kom erachter door mee te doen aan deze online quiz . En als u dan toch online aan het quizzen bent, doe dan ook meteen de vuurwerkquiz om uw kennis over vuurwerkveiligheid te testen.

Gratis training zelfverdediging

De gevolgen van straatintimidatie zijn enorm en hebben effect op het dagelijks leven. Heeft u er ooit mee te maken gehad of wilt u weerbaarder worden? Doe dan mee aan de training zelfverdediging. Tijdens de training, bij G-Safe & Fit
, leert u ‘functionele zelfverdediging’. Functioneel wil in dit geval zeggen: met zo min mogelijk geweld uzelf uit een situatie redden. Wanneer? 18 of 20 oktober om 20:15 uur (duur 75 minuten). Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected]
. Vermeld hierbij uw naam, leeftijd en telefoonnummer. Bellen kan ook naar 0622964096.

Gratis naar Risk Factory - voor mensen van 55+

Gezond en veilig zijn, dat heeft u deels in eigen hand. Het begint met zelfredzaamheid. Gaat u 30 november mee naar de Risk Factory Limburg-Noord? Hier beleeft u risico’s op het gebied van gezondheid en veiligheid. U leert bijvoorbeeld over brandgevaar, phishing of cyberpesten, verkeersveiligheid, groepsdruk, 1-1-2 bellen en (positieve) gezondheid. U wordt op 30 november met een bus opgehaald en het programma duurt een middag. De ophaallocatie wordt nader bepaald.