Vandaag koopzondag in Sittard en Oktoberfeestmodeshow op de Markt

29 sep 2019, 10:00 Nieuws
oktoberfeestmodeshow op de markt in sittard
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Vandaag is het koopzondag in het centrum van Sittard. Bovendien is het de laatste zondag van de maand september en dat betekent: Oktoberfeestmodeshow op de Markt in Sittard.
De laatste zondag van september is daarmee al jaren de dag waarop de voorpret voor het komende Oktoberfeest écht vorm begint de krijgen. Steeds meer liefhebbers van Trachtenmode bezoeken jaarlijks dit spektakel. Een inmiddels vaste groep modellen betreedt vanmiddag weer de catwalk. Je ziet er de nieuwste trends in Trachtenmode, zodat je helemaal in stijl naar het Sittardse Oktoberfeest kunt gaan.

Aanvangstijdstip modeshow vervroegd

Sinds de Oktoberfeestmodeshow jaarlijks op de laatste zondag van september wordt georganiseerd heeft het evenement doorgaans volop medewerking gehad van de weergoden. Vandaag lijkt dat voor de verandering een keer niet het geval, want het is vandaag echt herfstweer met regen en wind. Vooral later in de middag wordt veel regen verwacht.

De organisatie van het evenement heeft daarom zojuist besloten om het aanvangstijdstip van de Oktoberfeestmodeshow met een half uur te vervroegen naar 14:30 uur.

Ook dit jaar verzorgt DJ-Dirndl weer de muziek voorafgaand aan en tijdens de modeshow. De presentatie is in handen van Jan Jansen. Op het eind van de modeshow wordt Yvette Verjans, de nieuwe Miss Oktoberfeest 2019, voorgesteld aan het publiek. Op vrijdag 11 oktober wordt zij officieel geïnstalleerd door burgemeester Sjraar Cox. Voorafgaand aan de modeshow trekken de modellen, vergezeld door de ex-missen Oktoberfeest Sittard, in een nostalgische stoet vanaf de Stationsstraat richting Markt.
De na afloop van de Oktoberfeestmodeshow van Lederhosenland geplande afterparty met Die Männer gaat in principe gewoon door.
Klik op onderstaande link om te zien welke winkels zondag allemaal open zijn.
algemeen koopzondagbanner620x80 01