Vastelaoveszaoterdig in Zitterd: 't Kamer Kanón

06 feb 2021, 14:11 Nieuws
beppie kraft kanon 2016
Op zaterdag 13 februari zou de Sittardse Markt tijdens normale omstandigheden ongetwijfeld weer vol zijn gestroomd met zo'n tienduizend carnavalisten.
Want op de zaterdag voor carnaval vindt daar altijd 't Kanón van 't Balkón plaats, inclusief de sleuteloverdracht door de burgemeester aan de regerend stadsprins. Dit jaar dus een keertje niet...
Maar het carnavalsbloed kruipt waar het niet gaan kan. "Mennigein sjtik de bratsj! Dao mót get gebeure!" En dus bedacht Societé Zitterd een alternatief. Geen Kanón van 't Balkón, maar 't Kamer Kanón.
't Kamer Kanón wordt op zaterdag 13 februari van 20:11 tot 23:11 uur vanuit een geheime locatie in Sittard live uitgezonden en daarbij is tevens online interactie mogelijk met de kijkers thuis. Volgens de organisatie hebben zich inmiddels al zo'n 25 bekende Limburgse artiesten gemeld om belangeloos aan de uitzending mee te doen. Denk daarbij onder meer aan Beppie Kraft, Big Bennie, Erwin, Koeraasj, Spik en Span en Katja Henz. Het wordt een afwisselend programma, waarin - met dank aan de dames Kwebbel en Sjnebbel - optredens worden afgewisseld met humoristische sketches en 'Zittesje sjpas en sjaele kal'.
De uitzending komt volledig coronaproof en met inachtneming van de geldende veiligheidsprotocollen tot stand. Meer informatie volgt binnenkort. Zie ook: