Veel aandacht maar geen zetel voor Ensberg

23 mrt 2015, 13:04 Nieuws
dave ensberg merici 16 9
Dave Ensberg, CDA-kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart, kreeg van 652 Limburgers een voorkeurstem. Niet genoeg voor een zetel in Provinciale Staten.
Toch is Ensberg niet ontevreden. Hij kan terugkijken op een opmerkelijke campagne, die hem de nodige aandacht opleverde: als chocoprins meelopen in diverse carnavalsoptochten, het presenteren van een rap over Limburg, het uitbrengen van een app waarmee kiezers makkelijk contact met hem kunnen leggen en andersom en het organiseren van een tweetal Voor Limburg volkscafé's waren in het oog springende acties. Zijn campagne leidde onder andere tot aandacht in Hart van Nederland en van een columnist in De Volkskrant.
Met zijn campagne wilde Ensberg drie doelen bereiken. “Ten eerste wilde ik bijdragen aan een goed verkiezingsresultaat van het CDA Limburg. Dat is gelukt, omdat het CDA in Limburg weer de grootste partij is en een zetel heeft gewonnen.”, zegt Ensberg. “Ten tweede wilde ik Limburgers en vooral jonge Limburgers laten zien dat politiek ook aantrekkelijk, leuk, vernieuwend en toegankelijk kan zijn. Ook dit doel is bereikt door mijn vrij unieke verkiezingscampagne en de positieve reacties daarop."
En ten derde wilde hij zelf 2.500 voorkeurstemmen verdienen om rechtstreeks verkozen te worden tot Statenlid. “Dat laatste doel is helaas voor mij niet bereikt. Wel ben ik blij met de vernieuwing en verjonging van de CDA-fractie en wens hen veel succes in de komende vier jaren!”
Tenslotte: “Ik ben nog geen twee jaar in Limburg woonachtig en nu al hebben 652 Limburgers mij hun stem en vertrouwen gegeven. Daarvoor kan ik niet anders dan dankbaar zijn.”, aldus Ensberg.