Veel hocus pocus tijdens betoverend Harry Potter weekend voor kinderen

30 jul 2023, 12:00 Nieuws
harry potter weekend spannend
Op 14 en 15 oktober wordt voor de vierde keer het Harry Potter Weekend georganiseerd bij Plinthos in Sweikhuizen, aan de rand van Geleen.
"De kinderen uit de doelgroep (7 tot en met 14 jaar) zullen een magische tijd beleven en we laten ze een wereld vol mogelijkheden ontdekken", aldus Greutsj.
Tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie blijven kinderen slapen en zijn er uiteenlopende activiteiten, zoals het maken van een toverstok, het bereiden van heksensoep, het brouwen van toverdranken (natuurlijk zonder echte magie!) en boterbier én zijn er toverspreuklessen, lessen in bezemsteelvliegen, les in kruidenkunde en zwerkbal. Ook volgen de deelnemers een yogales.
Tijdens een kostuumwedstrijd en rollenspel gaan kinderen hun favoriete personages naspelen. Uiteraard is er ook een filmvertoning uit de Potter-filmreeks. Dit alles zal ongetwijfeld de fantasie prikkelen en het zelfvertrouwen van de deelnemers versterken. Naast cosplayers zijn er ook uilen, slangen en goochelaars te gast op Zweinstein-Plinthos. 's Avonds is er een kampvuur en worden er marshmallows geroosterd. Het weekend wordt afgesloten met de sorteerhoed en de uitreiking van Greutsj-certificaten. Kortom het wordt weer één groot magisch weekend.
De inschrijving start maandag 31 juli, op Harry Potters verjaardag. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen ook meedoen. Stuur een email met uitleg naar [email protected].