Veel te zien op open dag jubilerend RWM12,5-jarig jubileum

12 jun 2023, 20:00 Nieuws
rwm jubileum 3
Zondag hield afvalinzamelaar RWM een feestelijke en informatieve open dag ter gelegenheid van zijn 12,5-jarig jubileum.
De dag werd druk bezocht. Bezoekers kregen informatie over alle werkzaamheden die de afvalinzamelaar in de gemeenten Beek, Beekdaelen, Sittard-Geleen, Stein en sinds januari van dit jaar ook Echt-Susteren voor zijn rekening neemt. Daarbij gaven medewerkers van RWM demonstraties van verschillende soorten inzamelmiddelen. Op het terrein stonden ook een mini-milieupark, strooiwagens en voertuigen voor onkruidbestrijding.
In totaal is RWM verantwoordelijk voor het huishoudelijk afval van meer dan 86.000 huishoudens. Daarbij beheert het bedrijf de milieuparken in de Westelijke Mijnstreek en voeren ze diverse taken uit zoals gladheidsbestrijding, onkruidbestrijding en reinigingstaken.
Bezoekers kregen tips over hoe grondstoffen beter gescheiden kunnen worden; bij aankomst kregen ze gratis een herbruikbare beker met enkele consumptiebonnen. Dankzij de beker wordt afval beperkt en hebben bezoekers een leuk aandenken. Verder waren er gedurende de dag er enkele muzikale optredens van Limburgse bodem. Voor kinderen kunnen was er een leerzame speurtocht waarbij ze allerlei leuke weetjes over afvalscheiding en RWM opstaken.