Veolia wil heraanbesteding OV Limburg

09 sep 2015, 1:18 Nieuws
xyjxs90m948wdahivor5mur8o veoliatrein 16 9
Advocaat Frederik van Nouhuys van vervoerder Veolia vindt dat de aanbesteding van de OV-concessie Limburg volledig over moet. Dat bleek tijdens een hoorzitting bij de provinciale bezwaarcommissie.
Dat meldde Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Veolia is volgens Van Nouhuys door NS benadeeld. NS gaf geen, te laat of onvolledige informatie aan Veolia door waardoor het bedrijf nooit een goed aanbod heeft kunnen doen.
De aanbesteding werd in eerste instantie gewonnen door NS-dochter Abellio, maar dat werd teruggedraaid toen bleek dat er sprake was van bedrijfsspionage via een oud-directeur van Veolia. De concessie ging vervolgens naar de op een na beste inschrijver en dat was Arriva.
Wat de bezwaarcommissie eind september ook besluit, de kans dat een van beide partijen naar het College van Beroep voor het Bedrijfsleven stapt om zijn gelijk te halen is 100 procent. Wanneer Veolia geen gelijk krijgt zal Veolia daarnaartoe stappen, wanneer er wel een heraanbesteding komt zal Arriva naar het College van Beroep voor het Bedrijfsleven stappen.