Verkeersonveilige toestanden bij Gardenz

21 mei 2016, 18:19 Nieuws
gardenz rotonde bij hornbach
In een aan de gemeente gestuurde brief maakt een ondernemer op het Gardenz-terrein in Geleen zijn zorgen kenbaar over de verkeersveiligheid op drukke dagen.
Met de komst van Hornbach en recentelijk de Intersport Megastore naar Gardenz is de drukte er aanzienlijk toegenomen. Met name tijdens feestdagen zoals Pasen, Koningsdag, Hemelvaart en vorige week nog Pinksteren is er sprake van topdrukte.
Dit jaar leidde die enorme drukte op tweede pinksterdag tot levensgevaarlijke verkeerssituaties. Omdat bezoekers Gardenz enkel kunnen verlaten via de rotonde op de Einighauserweg bij Hornbach leidt dat bij veel bezoek tot lange files en wachttijden om van het Gardenz-terrein af te kunnen rijden. Het verkeer loopt vast en dat betekent voor vertrekkende bezoekers een oefening in geduld. En dat is er vaak niet.
Op tweede pinksterdag leidde dat er zelfs toe dat bezoekers besloten het terrein te verlaten door tegen het verkeer in de inrit vanaf de Urmonderbaan als ontsnappingsroute te benutten.
De boodschap is duidelijk: de ontsluiting van het Gardenz-terrein is niet berekend op grote drukte. Als er geen maatregelen worden genomen is het wachten op ongelukken.