Is de verkeerssituatie bij de oude sluis van Born nu veiliger?

30 dec 2016, 17:37 Nieuws
sluisweg oude sluis bij born
Onlangs heeft - in twee fasen - de reconstructie plaatsgevonden van de kruising Obbichterweg-Sluisweg-Julianalaan bij de oude sluis van Born.
Die reconstructie had als doel het verhogen van de verkeersveiligheid ter plekke. Met name voor fietsers was het kruispunt een gevaarlijke plek om de rijbaan over te steken.
CDA burgercommissielid Roel Salden en raadsfractielid John Hanbeukers van het CDA in Sittard-Geleen stellen echter vast dat zich ook na de reconstructie forse ongevallen hebben voorgedaan. Inwoners van Grevenbicht en Obbicht hebben daarvoor bij het CDA aandacht gevraagd, met name bij het burgercommissielid Roel Salden.
De nieuwe verkeerssituatie leidt er niet toe dat ernstige verkeersongevallen worden voorkomen, althans niet in de mate die daarvoor was voorzien. Nu rijden lijnbussen zich er vast en ook het vrachtverkeer en agrarische voertuigen hebben grote moeite met het nemen van de bocht van en naar Obbicht.
De CDA fractie vraagt het college van B&W of men van deze feiten op de hoogte is,of zij inzien dat de verkeersveiligheid ter plaatse onvoldoende is verbeterd en welke verbeteringen er doorgevoerd kunnen worden.