Verkeersveiligheid en zitbanken bij Hof van Serviam

16 sep 2021, 20:10 Nieuws
het lang getske in sittard
De gemeenteraadsfractie van het CDA vraagt het College van B&W per brief om aandacht voor de omgeving van verzorgingstehuis Hof van Serviam in Sittard.
Uit gesprekken met medewerkers, vrijwilligers en enkele bewoners van de Hof van Serviam is naar voren gekomen dat de verkeersveiligheid rond het gebouw te wensen overlaat. Het drukke fietsverkeer op het Lank Getske die over de schootsvelden van de Paardestraat naar de Haspelsestraat voert zorgt regelmatig voor problemen voor bewoners van het verzorgingstehuis, die graag een wandeling maken op de schootsvelden. Vooral scooterrijders, onder meer van bezorgdiensten, rijden er vaak te hard en vormen een gevaar voor de wandelaars op de gecombineerde wandel- en fietspaden.
Ook bestaat er behoefte aan uitbreiding van het aantal zitbanken en afvalbakken langs de paden op de schootsvelden, zo merkt de CDA-fractie op. Verder klagen bezoekers regelmatig dat er te weinig gehandicaptenparkeerplaatsen in de omgeving van de Hof van Serviam zijn. En tenslotte vraagt de CDA-fractie aandacht voor de slechte staat van trottoirs en bestratingen langs de President Kennedysingel en op de Paardestraat nabij de Markt en Putstraat.
wandelen op de schootsvelden bij hof van serviam