Vervanging verkeerslichten Bergerweg Sittard

12 sep , 10:00 Nieuws
kruispunt bergerweg postweg
Vanaf eind september worden de verkeerslichten op de kruising Bergerweg-Industriestraat in Sittard en de kruising Bergerweg–Poststraat-Europaboulevard in Sittard vervangen.
  • Op de kruising Bergerweg - Industriestraat worden de kabels in de grond, de lampen, de lampenkappen, de drukknoppen en de automaatkast mét de software in de berm vervangen. In de weg worden enkele nieuwe detectielussen aangelegd. Die lussen geven een seintje aan de verkeerslichten als er auto’s op de weg staan. Ook worden op verschillende plekken de oversteekplaatsen voor fietsers en/of voetgangers. verbeterd 
  • Op de kruising Bergerweg – Poststraat - Europaboulevard worden eveneens de kabels in de grond, de lampen, de lampenkappen, de drukknoppen en de automaatkast mét de software in de berm vervangen. In de weg leggen worden enkele nieuwe detectielussen aangelegd. Net als bij de Industriestraat worden op verschillende plekken de oversteekplaatsen voor fietsers en/of voetgangers verbeterd. 
  • Als laatste wordt in de Poststraat tot en met de kruising Op De Geer, het asfalt op de weg vernieuwd. Om de overlast zo klein mogelijk te houden, worden de verkeerslichten en het asfalt tegelijk vervangen. 

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

Kruising Bergerweg - Industriestraat

Start op 23 september op de kruising Bergerweg - Industriestraat. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Op 11 oktober is de overlast voor het verkeer weer voorbij.

Kruising Bergerweg – Poststraat - Europaboulevard

Van 28 oktober tot en met 15 november wordt gewerkt aan de verkeerslichten op de kruising Bergerweg – Poststraat - Europaboulevard. Rond 18 november is alles klaar en is de overlast voor het verkeer weer voorbij.

Kruisingen blijven bijna altijd open

Tijdens de werkzaamheden op de kruising blijven alle wegen open voor het verkeer. Per richting is er wel maar één rijstrook open. Tijdens de ochtend- en avondspits worden verkeersregelaars ingezet. Tijdens de werkzaamheden werken de verkeerslichten niet. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag, vanaf circa 08:00 uur tot 17:00 uur. Het maken van de detectielussen gebeurt in de avond en/of nacht.
Vanaf 11 tot en met 15 november is de Poststraat afgesloten, want dan wordt daar het asfalt vernieuwd. Het verkeer voor de Poststraat wordt dan omgeleid met gele omleidingsborden.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Er wordt naar gestreefd om de overlast voor de omgeving en het wegverkeer zo klein mogelijk te houden. Daarvoor stellen de gemeente en de aannemer een plan op. Woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar als er aan de verkeerslichten wordt gewerkt, eventueel via een omleiding. Maar waar gewerkt wordt, is altijd wat overlast.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met onze wijkcoördinator Jeu Lochs via het e-mailadres [email protected].