Vidar in de Wijk Lindenheuvel feestelijk geopend!

04 okt , 8:00 Nieuws
vidar in de wijk lindenheuvel
Gemeente Sittard-Geleen
Na een goede voorbereiding was het eindelijk zover. Op woensdag 11 september werd de vijfde locatie van Vidar in de Wijk feestelijk geopend aan de Van Galenstraat 32 in Lindenheuvel.
Het team van Vidar had van tevoren al goed contact opgebouwd met de buren en de wijk waardoor de opening zeer goed bezocht werd. Vanuit de nieuwe plek gaan deelnemers aan het project aan de slag met kleine klusjes voor buurtbewoners.

Doel van de samenwerking

Het doel van Vidar in de Wijk is dat inwoners die moeite hebben met het vinden van werk, maar wel graag aan de slag willen, ervaring opdoen. Soms is een eerste stap klein. Dat kunnen allerlei klussen in en rondom huis zijn. Van de boodschappen doen tot de tuin onderhouden of een muur schilderen. Daar is altijd goede begeleiding bij. En als het mogelijk is, stromen deelnemers verder door naar vrijwilligerswerk of een betaalde baan.
Juist die verbinding met de wijk wil je als wethouder zien!
Wethouder Judith Buhler over Vidar in de wijk Lindenheuvel.

Hulp of gewoon een kop koffie

Als Vidar in de Wijk een nieuwe locatie opent, wordt meteen de verbinding met de omgeving gezocht. Dat is ook de gedachte van Vidar in de wijk. Niet alleen kun je er iets leren, de mensen in de buurt kunnen er ook terecht met kleine hulpvragen. Denk aan de tuin onderhouden of het ophangen van een fotolijst. En zoals altijd vindt Vidar in de Wijk het groepsgevoel ook belangrijk. Iedereen kan even binnenlopen voor een kop koffie en een gesprek.

Trots

Wethouder participatie Judith Bühler is zeer tevreden met de nieuwe locatie. “Vidar in de Wijk is dankzij medewerkers als Do, Bjorn en hun team zo’n waardevol project. De aftrap hier in Lindenheuvel was ook gewoon top,” vertelt de wethouder. “Het team was al langs de deuren gegaan om mensen uit te nodigen. Het gebouw zat helemaal vol. Juist die verbinding met de wijk wil je als wethouder zien!”