Vier inwoners Sittard-Geleen op kieslijsten voor Tweede Kamer

29 okt 2023, 14:00 Nieuws
stembiljet vaag en rood potlood annet wagener
Behalve Pepijn Pi van de Venne (D66) zijn er nog drie andere inwoners van onze gemeente terug te vinden op de kieslijsten voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Aan de voet van de Windraak bij Sittard is een aanhangwagen met reclamebanner van Jo Spätgens zichtbaar. Spätgens, al vele jaren politiek actief in onze gemeente en dan met name voor het CDA, heeft besloten om zich kandidaat te stelen voor BBB. Gevraagd naar de reden voor de overstap laat hij weten zich al enige tijd niet meer kan vinden in de koers die het CDA landelijk vaart. "Ik vind dat BBB een erg sterk programma heeft. Daarin is bovendien uitdrukkelijk aandacht voor de regio, iets dat ik bij de laatste 'randstadkabinetten' zeer heb gemist." De zestigjarige Spätgens staat op plek 47 van de lijst. "Geen verkiesbare plek en daar is het me ook niet om te doen. Maar met het aantal stemmen dat ik weet binnen te halen wil ik graag een bijdrage leveren aan het aantal zetels voor de partij."
Een derde naam op de kieslijsten is die van mevrouw Seldenthuis-Jetten, die voor FvD op plek 25 van de lijst staat.
Frank Wassenberg uit Geleen staat voor de Partij voor de Dieren op de vierde plek van de kieslijst. Wassenberg is al 7 jaar lid van de Tweede Kamer voor die partij.