Viering hoogste punt Ligne tijdens Dag van de Bouw op 13 juni

02 jun 2015, 22:58 Nieuws
ligne mei 2015
De bouw van Ligne verloopt volgens plan en dat betekent dat binnenkort het hoogste punt wordt bereikt. De projectorganisatie van Ligne wil dit moment delen met bewoners van Sittard-Geleen en andere belangstellenden tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 13 juni 2015. Iedereen is van harte welkom van 10 tot 16 uur op de bouwplaats van Ligne aan de Haspelsestraat in Sittard.
Officiële gedeelte
Om 10:00 uur wordt het officiële startsein gegeven door wethouder Noël Lebens van de Gemeente Sittard-Geleen, directeur Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen en bestuurder Olaf van Nugteren van Zuyd Hogeschool.
Op ontdekkingstocht in het gebouw
Na het startsein kun je op eigen gelegenheid het gebouw ontdekken. Op diverse plaatsen valt wat te zien of te doen. Zo kun je een kijkje nemen bij de reusachtige poedels van Florentijn Hofman, poëzie lezen aan de muur, een filmpje pikken in de walk-in filmruimte of de mediabar van de toekomstige bibliotheek bezoeken. Daar is ook een voorleeshoek voor de kleintjes ingericht. Ga je liever zelf actief aan de slag, woon dan een workshop 3D bouwtekenen bij, verzorgd door studenten Built Environment. Of laat je verrassen door een van de vele voorstellingen van cliënten van Daelzicht, onder begeleiding van studenten Social Work.
Bekijk Ligne vanuit de lucht
Grijp je kans om vanuit een supergrote bouwkraan Ligne van bovenaf te zien. Speciaal voor deze dag is de kraan opengesteld voor het publiek.