Vijf dagen carnaval in Beeg

25 feb 2022, 10:11 Nieuws
zawpense beeg carnavalsvlag els diederen els diederen cc by sa 30 via wikimedia commons
In het rijk van de Beegse Zawpense wordt vanaf vandaag vijf dagen carnaval gevierd.
Vrijdagavond om 19:11 uur gaan de Roepoepers on tour langs alle Beegse cafés en om 21:11 uur begint in café Aurora het Aurorabal.
Op zaterdag 26 februari maken de Zawpense samen met hofkapel Daag & Nach vanaf 15:11 uur een rondgang door het dorp. Om 21:11 uur begint in café Aurora het carnavalsbal met medewerking van hofkapel Daag & Nach en van kapel Nuchter Vertroch.
Op carnavalszondag zijn de Beegse carnavalisten al vroeg actief. Om 10:11 uur begint in café Aurora het Pyamabal. Langslapers kunnen vanaf 11:11 uur gaan frühshoppen bij Oos Hoes. Vanaf 13:11 uur maakt harmonie St. Cecilia een rondgang langs de cafés in het dorp en aansluitend doen ook de Roepoepers en Nuchter Vertroch hetzelfde. Om 14:11 uur begint bij café Aurora het Kènjerbal.
Maandag blijft het tot 15:11 uur rustig in het dorp. Dan begint op het burgemeester Kotenplein een Vastelaoveswanjeling met hofkapel Daag & Nach. Aansluitend vindt in café Aurora de Beegse Vruikes Dansmarathon plaats.
Op de laatste carnavalsdag is het vanaf 16:11 uur samen met de zingende barvrouwen en DJ Hinterdertheke Teekezènge geblazen bij café Aurora. Om 23:11 uur wordt het mondmasker verbrand en is er aansluitend koffietafel bij café Aurora.
Wie woensdag om 19:11 uur een Askruisje heeft gehaald in de kerk van Obbicht kan een haring gaan bijten in Café de Mert.