Voedselbanken verwachten meer mensen te kunnen helpen

05 jan 2017, 7:11 Nieuws
voedselbank l1 karavaan
De voorwaarden om in aanmerking te komen voor hulp van de Voedselbank kunnen door het grotere aanbod van voedsel minder streng worden.
Dat grotere aanbod komt doordat de Nederlandse Voedselbank onlangs afspraken heeft gemaakt met grote supermarkten om voedsel dat tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aanzit naar de voedselbank te sturen in plaats van het weg te gooien.
Het gaat dan dus om producten als brood, vleeswaren, groenten en fruit. Voor langer houdbare etenswaren en producten blijft de Voedselbank afhankelijk van inzamelingen onder het winkelend publiek.
Kwam een alleenstaande tot dit jaar alleen in aanmerking voor hulp van de Voedselbank wanneer hij aantoonbaar niet meer dan 180 euro leefgeld (het geld dat overblijft na betaling van de vaste lasten zoals huur, energiekosten, verzekeringen e.d.) per maand overhield, vanaf 1 januari is dat bedrag verhoogd tot 200 euro per maand. Voor een bijkomend gezinslid gaat het bedrag met 80 euro omhoog. Een gezin van vier personen mag dus maandelijks niet meer dan 440 euro aan leefgeld overhouden om bij de Voedselbank te kunnen aankloppen.
Door deze versoepeling denkt de Voedselbank meer mensen te kunnen helpen.