VONJAxl zamelt ook dit jaar weer in voor de Èngele van Zitterd-Gelaen

09 dec 2021, 16:20 Nieuws
voedselbank krat levensmiddelen
Het is alweer ruim een week december, de feestelijkste maand van het jaar, waarin weer allerlei inzamelingsacties worden gehouden ten bate van mensen die weinig te besteden hebben.
Acties voor de Voedselbank krijgen altijd veel media-aandacht, maar er zijn daarnaast ook andere initiatieven die uw steun kunnen gebruiken, zoals de Èngele van Zitterd-Gelaen. Zij verzorgen het hele jaar door wekelijks tientallen voedselpakketten voor mensen met een smalle beurs, mensen die op de wachtlijst voor de Voedselbank staan. Wachten tot een plek vrijkomt. Tot het zo ver is kun je met je gezin echter niet op een houtje bijten...
Damesmodezaak VONJAxl aan de Haspelsestraat 8 in Sittard zamelt al de nodige jaren in december lang houdbare etenswaren en verzorgingsproducten in ten bate van de Èngele van Zitterd-Gelaen.
Yvonne Janssen over de jaarlijkse inzamelingsactie: "Onze klanten brengen al jaren lang in december trouw houdbare etenswaren zoals blikgroenten, ingeblikt fruit, rijst, pastaproducten, koffie, suiker en dergelijke en verzorgingsproducten zoals tandpasta, tandenborstels, schoonmaakmiddelen naar de winkel. Alle verzamelde producten worden na Nieuwjaar, met Driekoningen, naar de Èngele van Zitterd-Gelaen gebracht. Voor Kerstmis komen bij de Voedselbanken al veel spullen binnen, maar daarna droogt de stroom snel op. Daarom zamelen wij in tot en met 31 december."
Yvonne roept haar klanten en andere mensen met een groot hart op om lang houdbare etenswaren en verzorgingsproducten bij haar in de winkel af te geven. "Stel zelf een voedselpakket samen, of kijk thuis eens uw voorraadkast na op lang houdbare producten. Daar staat vast wel wat tussen waarmee u een ander een groot plezier kunt en wilt doen!"
En behalve etenswaren en verzorgingsproducten zamelt VONJAxl dit jaar ook bruikbare (heel en gewassen) tweedehands kleding in. Die kan worden aangeboden in plastic zakken of in dozen.
Dus: breng dat blik soep, die pot knakworsten, die kilo suiker, dat pak maandverband, die fles wasmiddel en die nog goed uitziende trui en warme jas gerust naar VONJAxl. VONJAxl en de Èngele van Zitterd-Gelaen zijn u er heel dankbaar voor.