Gemeente niet blij met voorgenomen sluiting school De Tovertuin

05 feb 2017, 16:46 Nieuws
bs de tovertuin sittard
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Scholenkoepel Kindante is van plan om basisschool De Tovertuin aan de Burgemeester Corbeijstraat in Sittard met ingang van komend schooljaar te sluiten.
Dat voornemen is bij het college van B&W van Sittard-Geleen in het verkeerde keelgat geschoten, zo blijkt uit een schriftelijke reactie daarop van het college aan Kindante.
Kindante is weliswaar wettelijk bevoegd om die beslissing te nemen, maar het college doet een dringend beroep op de scholenkoepel om het besluit te heroverwegen en voert daarvoor een aantal argumenten aan.
Zo ligt het leerlingenaantal hoger dan de opheffingsnorm van 139 leerlingen. Opheffing van de school leidt ertoe dat leerlingen op andere scholen in de omgeving ondergebracht zullen worden. Op dit moment is nog volstrekt onduidelijk welke (ruimtelijke) consequenties dat heeft voor die scholen. Verder heeft de gemeente de afgelopen jaren aanzienlijke investeringen in het schoolgebouw bekostigd en is er aanzienlijk geïnvesteerd in de fysieke en sociale infrastructuur en ontwikkeling van de wijken Stadbroek en Broeksittard.
Tot slot wijst het college Kindante op het maatschappelijk belang van de school voor de genoemde wijken. "De school heeft niet alleen een onderwijsfunctie, maar is ook het centrum voor allerlei maatschappelijke activiteiten in het kader van de transformatie van het sociaal domein en de wijkgerichte aanpak. Hiermee speelt de school een belangrijke rol in de realisatie van gemeentelijke beleidsuitgangspunten in genoemde wijken."
Het college kondigt aan Kindante binnenkort uit te nodigen voor nader bestuurlijk overleg.