Voortgang ongelijkvloerse kruising N276/Dr. Nolenslaan

26 sep 2016, 20:35 Nieuws
ongelijkvloerse kruising n276 dr nolenslaan september 2016 foto provincie limburg
De afgelopen weken zijn er mede dankzij het goede weer de nodige vorderingen gemaakt bij de aanleg van de ongelijkvloerse kruising op de N276/Dr. Nolenslaan.
De prefab liggers zijn over de N276 gelegd. Momenteel wordt gewerkt aan de verdere afbouw van de onderdoorgang en het viaduct. De komende twee maanden worden de laatste lagen beton aangebracht op het viaduct en worden de leuningen en middengeleiders (vangrails) geplaatst. In de onderdoorgang worden de geleiderails (vangrails) en de lichtmasten geplaatst. De wanden worden voorzien van een speciale coating waardoor deze goed schoon te houden zijn. Zodra de damwanden van de bouwkuip verwijderd zijn worden de laatste moten van de onderdoorgang gebouwd.
Rondom de bouwkuip zijn de eerste lagen asfalt al aangebracht. Daar komen in de loop van de komende maanden de laatste lagen asfalt overheen, waarna de belijning wordt aangebracht. Verder wordt er gewerkt aan het aansluitende straatwerk en de betonnen fietspaden.
Zoals de planning er nu uitziet wordt het nieuwe viaduct in het weekend van 11, 12 en 13 november aangesloten op de N276 en de Dr. Nolenslaan. Om deze werkzaamheden op een veilige manier te kunnen uitvoeren is een volledige afsluiting van de N276 en Dr. Nolenslaan onvermijdelijk. Vanaf maandag 14 november rijden de eerste auto's door de tunnelbak en over het nieuwe viaduct. De exacte tijden van de afsluiting en de omleidingsroutes worden nog bekend gemaakt.