Voortgang projecten voor fietsers- en voetgangerstunnels onder spoor

13 jun 2021, 14:05 Nieuws
aanleg fiets en voetgangerstunnel onder spoor raadskuilderweg
Omwille van de veiligheid werden twee onbewaakte spoorwegovergangen – die op de Raadskuilderweg en die op de Lintjesweg – enige tijd geleden afgesloten.
De onbewaakte spoorwegovergangen worden vervangen door fietsers- en voetgangerstunnels. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder regie van ProRail en vinden in 2021 en 2022 plaats.
In februari van dit jaar werd begonnen met de aanleg van de tunnel op de Raadskuilderweg, dicht bij het Zuyderland Medisch Centrum (foto boven dit bericht). De werkzaamheden vorderen daar gestaag.
Van 14 juni tot en met 2 juli gaat de aannemer het bouwterrein voor de Lintjesweg inrichten. Aan de westzijde van het spoor, aan de kant van de Hovenweide (Geleen), wordt het doodlopende fietspad tijdelijk verbreed én afgezet zodat het bouwverkeer bij de bouwlocatie kan komen.
Uiteraard blijft het pad beschikbaar voor bestemmingsverkeer. Bij het spoor wordt een bouwterrein ingericht. Hier komen onder andere keten voor het personeel, parkeerplaatsen en worden bouwmaterialen opgeslagen. In deze periode worden ook graafwerkzaamheden uitgevoerd.
Begin juli start de aannemer op deze locatie met de bouw van de betonnen tunnel. In november wordt deze tunnel op de definitieve plek geschoven tijdens een periode waarin tijdelijk, wegens de werkzaamheden, geen treinen rijden. Hierna wordt aan weerszijden van de tunnel een toerit aangelegd. In het voorjaar van 2022 kunnen de eerste fietsers en voetgangers gebruik maken van de nieuwe tunnel.

Informatie en vragen

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact
. Of bel 08007767245 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 08:00 uur en 18:30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.
nabo lintjesweg afgesloten voor verkeer
Gesloten onbewaakte spoorwegovergang Lintjesweg tussen Geleen en Munstergeleen